Četvrtak, 11. kolovoza 2022.

Uhićeni maloljetni Romi koji su pljačkali Koprivničance

Prema maloljetnicima je podneseno posebno izviješće nadležnom državnom odvjetništvu, a 15-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku

Preporučujemo

Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 14-godišnjakom i 15-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela krađa i teške krađe na osobito drzak način.

Kako doznajemo radi se o Romima.

Sumnja se da je 15-godišnjak u utorak, 5. srpnja, u večernjim satima u na Trgu Mladosti u Koprivnici ukrao nezaključani srebrno-crni bicikl Cult, oštetivši vlasnika za 3500 kuna. Bicikl je pronađen i vraćen vlasniku.

Nadalje, sumnja se da je u nedjelju, 10. srpnja, u prijepodnevnim satima u Ulici Ivana Meštrovića u Koprivnici u trgovini iz registar kase ukrao novac, na što je naišla djelatnica trgovine, dok se 15-godišnjak udaljio s novcem iz trgovine.

Isto tako, sumnja se i da je 30. svibnja, u Ulici Đure Basaričeka u Koprivnici iz nezaključanog osobnog automobila ukrao torbicu s dokumentima, novcem, dva mobitela i drugim stvarima, oštetivši vlasnicu za nekoliko tisuća kuna.

Također, sumnja se da je 15-godišnjak zajedno sa 14-godišnjakom u nedjelju, 10. srpnja, u prijepodnevnim satima u Ulici Ivana Generalića u Koprivnici iz zgrade ukrao mobitel i novčanik s novcem i dokumentima, oštetivši vlasnicu za nekoliko tisuća kuna.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela krađa i teške krađe na osobito drzak način prema maloljetnicima je podneseno posebno izviješće nadležnom državnom odvjetništvu, a 15-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku, stoji u priopćenju Policijske uprave koprivničko-križevačke.

- Advertisement -

Najnovije objave