Četvrtak, 2. prosinca 2021.

Uhvaćena dilerska banda, nema što im nisu pronašli u pretresu

Prilikom pretraga te tijekom provođenja više mjesečnih aktivnosti policije ukupno je ostvareno 28 zapljena droga

Preporučujemo

Provedenim opsežnim višemjesečnim kriminalističkim istraživanjem razbijena je kriminalna skupina koja se bavila preprodajom droge. U utorak, 8. lipnja 2021. godine u jutarnjim satima na nekoliko adresa na području Međimurske županije, temeljem naloga nadležnog suda izvršene su pretrage domova i drugih prostorija koje koriste 38 i 52-godišnjaci te 24, 43 i 65-godišnjakinje.

Prilikom pretraga te tijekom provođenja više mjesečnih aktivnosti policije ukupno je ostvareno 28 zapljena droga te pronađeno i privremeno oduzeto više komada PVC smotuljaka sa sadržajem materije nalik na drogu marihuanu ukupne mase 300 grama, PVC smotuljci sa sadržajem materije nalik na drogu kokain mase 15 grama, PVC smotuljci sa sadržajem materije nalik na drogu amfetamin mase 130 grama, 44 komada tableta droge MDMA, nekoliko mobilnih uređaja i digitalnih vaga za precizno vaganje te novčani iznos od nekoliko desetaka tisuća kuna za koji se sumnja da je ostvaren preprodajom droga.

Preliminarnim testom uzoraka oduzetih materija dobivene su pozitivne reakcije na prisustvo psihotropnih tvari, dok će ostaci biti proslijeđeni u Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja Ivan Vučetić u Zagrebu na toksikološko vještačenje. U po podnevnim satima su uhićeni 38-godišnji državljanin Srbije te 24, 43 i 65-godišnjakinje s područja općine Nedelišće.

Provedenim kriminalističkim istraživanjima sumnja se da su 38 i 52-godišnjaci te 24, 43 i 65-godišnjakinje, počinili više kaznenih djela iz domene neovlaštene proizvodnje i prometa drogama te su uhićeni u srijedu, 9. lipnja i predani pritvorskom nadzorniku
Policijske uprave međimurske.

Isto tako je podneseno 10 optužnih prijedloga nadležnom općinskom sudu, prekršajnom odjelu zbog prekršaja neovlaštenog posjedovanja droge.

Najnovije objave