Četvrtak, 8. lipnja 2023.

Ukrao traktor i priključni stroj pa ga zamijenio za BMW X6

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, 44-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku, a 49-godišnjak je pušten na slobodu, dok je posebno izvješće podnijeto nadležnom državnom odvjetništvu

Zagrebački policajci dovršili su kriminalističko istraživanje nad 44-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela teške krađe te nad 49-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prikrivanja.

Sumnja se da je 44-godišnjak s unaprijed stvorenom namjerom ostvarivanja protupravne imovinske koristi početkom lipnja ove godine u noćnim satima došao do ograđenog dvorišta trgovačkog društva iz Zaprešića na kojem je potom izrezao ogradu i ušao unutra.

Po ulasku u krug poduzeća, osumnjičeni je došao do traktora marke Massey Ferguson s priključnim strojem, zagrebačkih registarskih oznaka, koji je također nasilno otvorio i stavio u pogon, a zatim je vozeći se traktorom pobjegao.

Nakon određenog vremena, 44-godišnjak je traktor s priključnim strojem dovezao na imanje u vlasništvu 49-godišnjaka na području Crne Drage gdje je s ciljem onemogućavanja identifikacije vozila i stroja s njih uklonio sve identifikacijske oznake, a čemu je prisustvovao i 49-godišnjak.

Po uklanjanju oznaka, 49-godišnjak je, iako znao da su traktor i radni stroj pribavljeni kaznenim djelom protiv imovine, odlučio postupiti po njihovom prethodnom dogovoru te je 44-godišnjaku za ukradeno u zamjenu dao svoj osobni automobil marke BMW X6.

Ukupna materijalna šteta iznosi oko 150.000 kuna.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, 44-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku, a 49-godišnjak je pušten na slobodu, dok je posebno izvješće podnijeto nadležnom državnom odvjetništvu.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti