ULAGANJE U OBRAZOVANJE Koprivnica je drugi grad u Hrvatskoj po broju stipendija koje dodjeljuje

Na okruglom stolu "Stanje i perspektive visokog obrazovanja u Koprivničko – križevačkoj županiji" koji se održao danas, u utorak, lijepe vijesti s okupljenima podijelio je koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić.

Ilustracija // Foto: Grad Koprivnica

Koprivnica ulaže u obrazovanje mladih ljudi ali i njihov ostanak u gradu nakon završetka studija. Kako bi im olakšala obrazovanje, dodjeljuju se stipendije za koje, ako je suditi prema najnovijim informacijama, nitko od studenata koji zatraže stipendiju, nije zakinut.

Naime, Koprivnica je drugi grad u Hrvatskoj iza Splita koji konstantno ulaže u obrazovanje. Dokaz tome su i stipendije koje prima svaki student od strane Grada Koprivnice koji se uredno prijavio za istu.

Na okruglom stolu “Stanje i perspektive visokog obrazovanja u Koprivničko – križevačkoj županiji” koji se održao danas, u utorak, lijepe vijesti s okupljenima podijelio je koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić.

“Nama je danas u gradu Koprivnici zaista lijep dan jer smo dobili službeni podatak da smo drugi grad u Republici Hrvatskoj po broju stipendija i po iznosu koji Grad Koprivnica izdvaja za stipendije. Zagreb je bio van kategorije, Split prvi, a kada bi to podijelili na ulaganje po broju stanovnika, Koprivnica bi bila uvjerljivo prva. Radi se o 433 stipendije ili 3,3 milijuna kuna direktno iz proračuna za stipendije, što znači da svi studenti koji pokažu interes dobiju stipendiju”, istaknuo je Mišel Jakšić.

Koliko pojedini gradovi izdvajaju za stipendije možete saznati klikom na link.

Ne propustite: