UMJESTO ISTRAŽNOG ZATVORA Vatrogascu koji je usmrtio pješakinju i pobjegao oduzeta vozačka dozvola

Utvrđeno je da je prebrzo vozio...

Mjesto stravične nesreće // Foto: Zlatko Vrzan (Međimurske novine)

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu je provelo prvo ispitivanje uhićenog 57-godišnjaka i donijelo rješenje o provođenju istrage protiv njega zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu i nepružanja pomoći, izvijestio je DORH.

Tereti se da je u nedjelju, 19. siječnja, oko 19.25 sati na cesti između mjesta Orehovica i Šemovec, upravljajući osobnim automobilom, nesmotreno vozio suviše velikom brzinom koja nije bila prilagođena dometu vidljivosti i zbog toga udario u 48-godišnju pješakinju koja se nalazila na kolniku i preminula uslijed zadobivenih ozljeda. Tereti se i da je nakon udara vozilom u pješakinju nastavio vožnju bez zaustavljanja i udaljio se s mjesta nesreće.

Državno odvjetništvo odredilo je 57-godišnjaku mjeru opreza privremenog oduzimanja dozvole za upravljanje motornim vozilom na temelju zakonom propisane obavezne primjene blaže mjere umjesto istražnog zatvora, kojom se ostvaruje svrha otklanjanja opasnosti od ponavljanja kaznenih djela u prometu.

Podsjetimo, u stravičnoj nesreći poginula je 48-godišnja Grozdana Simić iz Orehovice.

Pješakinja u trenutku nesreće nije bila neoznačena nekim izvorom svjetlosti ili reflektirajućim materijalom te je od udarca pala na tlo.

Vozač automobila, kako neslužbeno doznaju Međimurske novine, 57-godišnji D. N. iz Jakopovca, u trenutku nesreće vraćao se s posla. Prema neslužbenim informacijama, vozač je dugogodišnji djelatnik Javne vatrogasne postrojbe Čakovec.

Ne propustite: