Četvrtak, 11. kolovoza 2022.

Uplatio poveći iznos za automobil, stigao u inozemstvo pa shvatio da je prevaren

U lipnju ove godine oštećeni 28-godišnjak je na internetu pronašao oglas za prodaju osobnog automobila te je stupio u kontakt s nepoznatom osobom

Preporučujemo

Koprivničko-križevačka policija u subotu je izvijestila o slučaju prijevare prilikom kupnje osobnog automobila.

Naime, u lipnju ove godine oštećeni 28-godišnjak je na internetu pronašao oglas za prodaju osobnog automobila te je stupio u kontakt s nepoznatom osobom.

Uplatio je predujam za vozilo od nekoliko desetaka tisuća kuna, ali je dolaskom na dogovorenu adresu u inozemstvu shvatio da je prevaren.

Policijski službenici će dostaviti kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja za kazneno djelo prijevare nadležnom državnom odvjetništvu te nastavljaju kriminalističko istraživanje.

Policija upozorava građane da ne nasjedaju na razne internetske prijevare i da se ne upuštaju u sumnjive novčane transakcije, kako ne bi sami postali žrtve.

”Ne šaljite novce nepoznatom, ako ne biste novac dali osobi koju ste slučajno sreli na ulici, ne činite to ni na internetu. Dobro razmislite i provjerite sve okolnosti, a ukoliko smatrate da se radi o prijevari ili nekom drugom protupravnom ponašanju, događaj prijavite policiji na broj 192”, poručuju iz policije.

- Advertisement -

Najnovije objave