UREĐUJE SE VOĆARSKA ULICA Galić: Pusta obećanja, Jakšić: To je gotova stvar.

Inače, na području grada neasfaltirano je još oko 50 kilometara cesta. Održavaju se minimalno dva puta godišnje, ovisno o prometnoj opterećenosti ulice i njezinom stanju.

Ilustracija // FOTO: Arhiva

Ako je suditi prema planovima u Gradu Koprivnici, ove će godine većina neasfaltiranih ulica zasjati u novom ruhu.

U naselju Reka prijavljena je izgradnja spojne ceste Starigrad-Reka i to na natječaj Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske. Vrijednost investicije je oko 3,5 milijuna kuna. Uz to, u Rečkom polju će se nastaviti radovi na oborinskoj odvodnji. Vrijednost investicije je oko 300.000 kuna.

– U Starigradu je u planu obnova Ratarske ulice, a uključuje izradu projektne dokumentacije i izvođenje radova. Vrijednost je oko dva milijuna kuna. S druge strane, u Jagnjedovcu je planirana rekonstrukcija dijela kolnika od crkve prema Kamenici. Vrijednost radova je oko 500.000 kuna – rekli su u Gradu.

Na popisu je i Herešin i to izrada idejnog projekta za rekonstrukciju Marofske ulice. U Draganovcu će, uz rekonstrukciju Radničke ceste, čija je vrijednost oko 2,5 milijuna kuna, biti izrađena projektna dokumentacija za rekonstrukciju ulice Mirni Dol.

– Na Vinici će ove godine biti obnovljena ulica Voćarski put. Prvo će se napraviti projektna dokumentacija pa će se krenuti s radovima. Vrijednost je oko milijun kuna. Uz to, u tom Mjesnom odboru, planira se obnova Močilskog odvojka. Točnije, izrada projektne dokumentacije i izvođenje radova na rekonstrukciji prometnice i sustavu oborinske odvodnje. Vrijednost radova je oko 900.000 kuna – kazali su u Gradu.

Odlučili smo kontaktirati Josipa Galića, predsjednika Mjesnog odbora Vinica, da bismo saznali koliko je obnova ulice Voćarski put važna.

– To su pusta obećanja. Već 15 godina slušamo o tome kako će se obnoviti ta ulica. Da je zaista bilo dobre volje i želje, već bi to odavno bilo učinjeno. I prošle godine smo bili na popisu ulica za uređenje pa opet nismo dočekali radove . Bliže se izbori pa treba ljudima obećavati svašta – oštar je bio Josip Galić.

Kontaktirali smo i Mišela Jakšića, zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika, koji nam je o spornoj ulici rekao sljedeće.

– Već smo nekoliko puta bili tamo na razgovoru s mještanima. Problem su imovinsko-pravni odnosi. I dok smo pričali s mještanima da se riješe, bili su za i onda dok smo htjeli krenuti u realizaciju dogovora, zapelo je zbog dva čovjeka. No, našli smo alate pomoću kojih ćemo riješiti problem i krenuti s radovima ove godine. To je gotova stvar – rekao je Mišel Jakšić.

Iz Grada doznajemo da će u Voćarskoj ulici radovi krenuti u travnju, kad će ih započeti djelatnici Koprvničkih voda.

Inače, na području grada je neasfaltirano još oko 50 kilometara cesta. Održavaju se minimalno dva puta godišnje, ovisno o prometnoj opterećenosti ulice i njezinom stanju.

Podsjetimo, prije otprilike dva tjedna, dvadesetak mještana iz Mjesnog odbora Darganovec prosvjedovalo je ispred Gradske uprav, nezadovoljni što im još uvijek nije asfaltirana Rudarska ulica. Prosvjed je bio miran i okupljeni su pozvani na razgovor u Grad gdje im je objašnjeno koje će se ulice i na koji način u MO Draganovec urediti.

Ne propustite: