USKRSNA NAGRADNJAČA Evo tko je osvojio Podravkine super poklon pakete

Natjecati ste se mogli na Facebook stranici portala Klikaj.hr, a prijavio se rekordan broj naših čitatelja, njih više od 1000. Slučajnim odabirom nagrade su osvojili

Pred nama je blagdan Uskrsa pa je Podravka odlučila nagraditi svoje vjerne kupce i čitatelje portala Klikaj.hr, i to s pet fantastičnih i vrijednih poklon paketa.

Natjecati ste se mogli na Facebook stranici portala Klikaj.hr, a prijavio se rekordan broj naših čitatelja, njih više od 1000. Slučajnim odabirom nagrade su osvojili:

Marija Škoda, Tajana Brnica, Mateja Matijašec, Belec Mario Mzt i Valentina Drakšić

Čestitamo sretnim dobitnicima! Kako bismo se dogovorili oko preuzimanja nagrade, javite nam se u inbox na Facebook stranici portala Klikaj.hr!

_________________________________________________________________________

Kako Uskrs učiniti još ljepšim i zabavnijim

Klinci vole kada ih uključimo u aktivnosti „za odrasle”. Tada se osjećaju važno jer smo im dali do znanja da su korisni, sposobni i samostalni. Pomoć pri pripremi jela i dekoriranju blagdanskog stola nikada nije naodmet, a još kada znamo da se takvim aktivnostima poboljšava koncentracija i fina motorika u malih pomagača, te se razvija kreativnost – situacija je definitivni „win-win”!

Pile u gnijezdu

Veoma jednostavno a dekorativno jelo. Klinci starosti već od tri godine vam ovdje mogu biti desna ruka, a malo veći mogu sve napraviti sami i dodati još koju svoju ideju.
Ovaj proljetni blagdan divna je prilika da i naše malene uključimo u pripremu jela i dekoracija.

Mrkvu valja ostrugati na tanke trakice (najlakše gulilicom za krumpir) te na tanjurić posložiti kao gnijezdo.

U gnijezdo ide oguljeno kuhano jaje kojem okice napravimo od dva zrna papra, a kljun od komadića mrkve. Komadić ljuske stavimo na vrh jajeta i dobili smo tek izlegnuto pile koje viri iz gnijezda!

Kako Uskrs učiniti još ljepšim i zabavnijim

Potpuno bijele i potpuno otkačene pisanice

Posebno efektno djelovat će sasvim bijela jaja u društvu šarenih, ludo obojanih pisanica. Bijela jaja dobit ćete tako da ih 10 minuta kuhate u jednakom omjeru octa i vode. Nakon kratkog hlađenja jaja valja oribati grubljom spužvicom (ili žicom za pranje posuđa) kako bi im skinuli gornji sloj.

Uskršnja punjena jaja Klincima prepustite ribanje, kao i dekoraciju šarenih pisanica. Usmjerite dijete kako da, primjerice, u boju uroni samo polovicu jajeta, te potom pažljivo uroni drugu stranu jajeta u novu boju. Tako se vježba gore spomenuta fina motorika. Usput učite boje, a možete mu pokazati i kako se miješanjem boja dobivaju druge.

Lino lada milkLino lada duoDesertne jajožličice

Još jedan odličan zadatak za male majstore! Na desertne žličice potrebno je ravnomjerno staviti – što drugo nego Linoladu – i potom zagladiti. Da je oku razigranije a maloj ručici izazovnije, na svaku žličicu valja rasporediti šarene mrvice. Žličice potom idu u zamrzivač, a za uskršnji doručak žličice valja uroniti u čašu toplog mlijeka koje najbolje prija uz pincu ili mliječno pecivo.

Ne propustite: