USPJEH BRAĆE BENKO Josip je prvak Hrvatske, a Ivan doprvak u hrvanju grčko-rimskim načinom

Protekli vikend donio je još jedan uspjeh za Hrvački klub Podravka. U Zagrebu, u dvorani SŠD "Peščenica" održano je Prvenstvo Hrvatske za uzraste starijih dječaka u hrvanju grčko-rimskim načinom.

Foto: HK Podravka

Protekli vikend donio je još jedan uspjeh za Hrvački klub Podravka. U Zagrebu, u dvorani SŠD “Peščenica” održano je Prvenstvo Hrvatske za uzraste starijih dječaka u hrvanju grčko-rimskim načinom.

Pod vodstvom trenera Miroslava Mihalca ekipu Podravke činilo je šest hrvača u konkurenciji 107 natjecatelja iz 23 kluba.

Josip Benko i dalje niže uspjehe, a niz osvojenih prvih mjesta u posljednje vrijeme na međunarodnoj i domaćoj sceni zaokružio je još jednim, trenutno najvrjednijim rezultatom – osvojenim prvim mjestom na Prvenstvu Hrvatske.

Josip je nastupio u kategoriji do 68 kilograma u kojoj je do novog naslova prvaka Hrvatske došao kroz četiri uvjerljive pobjede. Bio je bolji od Petra Petričića iz Trešnjevke, Ivana Kneževića iz Slatine, Davida Grubišića iz Šibenika, a u finalu je bio bolji i od Josipa Šumskog iz Zadra.

Ivan Benko, Josipov mlađi brat, također je osvojio medalju, ali onu srebrnu. Iako je tek ulazno godište kod starijih dječaka do drugog mjesta, Ivan je zabilježio jednu pobjedu i jedan poraz. Pobijedio je Florijana Varovića iz Ludbrega, dok je drugu borbu izgubio od godinu dana starijeg i iskusnijeg hrvača iz Petrinje, Filipa Mikulića.

Patrik Raknić i Borna Ljubić nastupili su u kategoriji do 48 kilograma. Raknić je na početku natjecanja krenuo s dvije odlične pobjede i to nad Dominikom Horvatom iz Hrvatskog dragovoljca i Markom Klarićem iz Šibenika. U polufinalu izgubio je od Renata Osmanovića iz Sesvetskog Kraljevca, a u borbi za treće mjesto izgubio je od Antonia Lukača iz Zagreba.

Omjer dvaju pobjeda i dva poraza osigurao mu je tek peto mjesto u kategoriji. U istoj težinskoj kategoriji Borna Ljubić s jednom pobjedom i dva poraza natjecanje je završio na sedmom mjestu.

Ivan Adžaga u kategoriji do 57 kilograma bio je osmi. U kvalifikacijskom djelu natjecanja pobijedio je Nikolu Maljkovića iz Metalca, a u sljedećem kolu izgubio je od Antonija Rupčića iz Gospića. Kako Rupčić se nije domogao finala, za Ivana natjecanje je bilo gotovo.

U kategoriji do 75 kilograma Karlo Mijatović ostao je bez plasmana. Prvu borbu izgubio je od Mihaela Škrlina iz Bistre, a kako on u kasnijem djelu natjecanja nije ušao u finale, Karlu su time onemogućene borba za medalju kroz repasaž.

Ne propustite: