USPJEŠNA AKCIJA Učenici Osnovne škole Koprivnički Ivanec prikupili više od 230 kilograma hrane i 85 komada higijenskih potrepština

Sve što je prikupljeno dostavljeno je u Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica gdje će biti podijeljeno korisnicima Socijalne samoposluge uoči blagdana.

Foto: Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije

U sklopu projekta “Mali humanitarko” Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije, a prema planu rada i programu, organizirana je humanitarna akcija prikupljanja donacija prehrambenih namirnica i higijenskih potrepština u Osnovnoj školi Koprivnički Ivanec u Kunovcu.

Akciju su organizirali članovi učeničke skupine “Mali humanitarko”, a to su Patricija Milanović, Filip Mesar, Ena Vranešević, Lejla Krtanjek, Lucas Polak, Magdalena Vrabelj, Izidor Čoklica, Rea Damjanović i Marijan Marić zajedno s njihovom voditeljicom Mateom Sodar i u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Koprivnica.

Učenici su uspješno organizirali i proveli akciju kojoj su se njihovi kolege i roditelji, a i nastavnici odazvali u velikom broju. U akciji je prikupljeno ukupno više od 230 kilograma raznih prehrambenih namirnica i 85 komada higijenskih potrepština.

Sve što je prikupljeno dostavljeno je u Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica gdje će biti podijeljeno korisnicima Socijalne samoposluge uoči blagdana.

Projekt “Mali humanitarko” odobren je u sklopu Švicarsko-hrvatskog programa suradnje, u ukupnoj vrijednosti od 557.454,37 kuna od čega 58.284,87 kuna financira Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije, a trajanje projekta je ugovoreno na 24 mjeseca, počevši od 5. ožujka 2019. do 4. ožujka 2021. godine.

Nositelj projekta je Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije, a partneri su gradska društva Crvenog križa Koprivnica, Križevci i Đurđevac te osnovne škola Koprivnički Ivanec, Ljudevita Modeca Križevci i Molve.

Program sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske, a stajališta izražena u ovom tekstu isključiva su odgovornost Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske”.

Izvor i foto: Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije

Ne propustite: