USPJEŠNA JE SEZONA IZA RK PODRAVKE Evo i kakva je ‘financijska slika’ kluba

Članovi Nadzornog odbora na čelu s predsjednicom Ljiljanom Šapinom su utvrdili financijske izvještaje sportskog dioničkog društva za 2018. godinu, zajedno s izvješćem ovlaštenog revizora tvrtke RSM CROATIA. Sjednici su, uz članove NO-a, prisustvovale i direktorica Božica Palčić te sportska direktorica Miranda Tatari Šimunović.

Nadzorni odbor Rukometnog kluba Podravka u ponedjeljak je održao redovnu sjednicu.

Članovi Nadzornog odbora na čelu s predsjednicom Ljiljanom Šapinom su utvrdili financijske izvještaje sportskog dioničkog društva za 2018. godinu, zajedno s izvješćem ovlaštenog revizora tvrtke RSM CROATIA. Sjednici su, uz članove NO-a, prisustvovale i direktorica Božica Palčić te sportska direktorica Miranda Tatari Šimunović.

U uvodnom dijelu sjednice predsjednica NO-a Ljiljan Šapina, a ujedno i članica uprave glavnog sponzora Podravke izrazila je zadovoljstvo ostvarenjem svih zacrtanih ciljeva u prošloj sezoni počevši od ulaska u Ligu prvakinja, najelitnije žensko rukometno natjecanje u svijetu pa do osvajanja dvostruke krune u Kupu i hrvatskom prvenstvu, stoji na službenim klupskim internetskim stranicama.

– Moram iskazati veliko zadovoljstvo, ne samo kao predsjednica NO-a RK Podravke, nego i kao članica uprave glavnog sponzora Podravke. Ostvareni su svi zacrtani ciljevi u prošloj sezoni, a sportska dvorana bila je ispunjena u svakoj europskoj utakmici pa čak i na derbiju s Lokomotivom. Iako smo dobili iznimno zahtjevnu skupinu koja je od strane krovne rukometne organizacije EHF-a ocijenjena kao najteža, vjerujemo da ćemo i u novoj sezoni imati punu dvoranu i sjajnu atmosferu. Sve je to potrebno kako bismo i dalje promovirali grad Koprivnicu, kompaniju sa srcem Podravku, ali i ostale uključene sponzore diljem svijeta i Europe – rekla je predsjednica nadahnuta uspjehom iz prošle sezone i naglasila kako sukladno rezultatu raste i interes novih sponzora koji žele postati dio ove uspješne priče.

Ljiljana Šapina // Foto: Podravka

Osim što se RK Podravka vratio na kartu europskog rukometa u prošloj sezoni je stabilizirano i financijsko poslovanje kluba. Financijske obveze i obveze prema dobavljačima se izvršavaju uredno, kao i isplate plaća prema zaposlenicima, igračicama i trenerskom kadru. Prethodna godina je zaključena uz dobit nakon oporezivanja u iznosu od 991.233,63 kune.

Stabilnijem financijskom poslovanju RK Podravke s.d.d. uvelike je doprinio i glavni sponzor Podravka koji je svojim angažmanom i logističkom podrškom podigao razinu sportskih događanja kroz potenciranje i realizaciju mnogobrojnih marketinških aktivnosti što su prepoznali i brojni novi sponzori. Ozbiljan sportski projekt što je na hvalu i klubu, a i svim sponzorima prepoznala je i krovna organizacija EHF-a čiji je izvršni odbor RK Podravku u novoj sezoni smjestio izravno u Ligu prvakinja s najelitnijim europskim klubovima. Osim plasmana u hrvatskom prvenstvu presudili su i ostali kriteriji, a to je sportska dvorana, organizacija, TV prijenosi, gledatelji, dosadašnji nastupi u EHF natjecanjima, sponzorski potencijal, primjena propisa i obveza te medijska praćenost.

Ovom je sjednicom određen i datum Glavne skupštine RK Podravke s.d.d., a koja će se održati 29. kolovoza s početkom u 17 sati u službenim prostorijama RK Podravke.

Ne propustite: