USPJEŠNA SURADNJA Podravka nagradila OPG-ove u vlasništvu hrvatskih branitelja i njihovih obitelji

"Ove ćemo godine od naših kooperanata hrvatskih branitelja otkupiti preko 10.000 tona voća, povrća, žitarica i uljarica", izjavio je Predsjednik Uprave Podravke Marin Pucar.

Foto: Podravka

Podravka je tijekom 2018. godine ostvarila suradnju sa 16 obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava u vlasništvu hrvatskih branitelja i njihovih obitelji. Dogodilo se to temeljem Sporazuma s Ministarstvom hrvatskih branitelja u realizaciji potencijalnog otkupa proizvoda zadruga hrvatskih branitelja za potrebe industrijske prerade za razdoblje od 2018. do 2020. godine.

Kao zahvalu na uspješnoj suradnji i poticaj za nastavak iste, predstavnicima ovih OPG-ova Podravka je u ponedjeljak u Koprivnici uručila novčane nagrade, za što je izdvojila ukupno 100 tisuća kuna.

Dodjeli nagrada uz predstavnike branitelja vlasnika OPG-ova i Podravke, prisustvovali su i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, državna tajnica Uprave za hrvatske branitelje iz Domovinskog rata i članove njihovih obitelji Nevenka Benić, načelnica Sektora za skrb o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i očuvanje vrijednosti Domovinskog rata te voditelji Referalnih centara zadruga hrvatskih branitelja Marijana Tkalec.

Predsjednik Uprave Podravke Marin Pucar, ovom je prilikom istaknuo zadovoljstvo suradnjom.

“Iznimno smo zadovoljni suradnjom sa zadrugama hrvatskih branitelja i OPG-ovima koji su u Podravki prepoznali sigurnog i kvalitetnog partnera u otkupu njihovih poljoprivrednih proizvoda, a ovim nagradama tu suradnju želimo dodatno osnažiti. Ove ćemo godine od naših kooperanata hrvatskih branitelja otkupiti preko 10.000 tona voća, povrća, žitarica i uljarica, a naš je cilj daljnje povećanje udjela domaće primarne sirovine u gotovim proizvodima. Pozivamo stoga i druge zadruge hrvatskih branitelja i OPG-ove da se uključe u ovaj projekt suradnje”, zaključio je Pucar.

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved zahvalio je ovom prilikom Podravki što na ovaj način pruža podršku hrvatskim braniteljima, osnažuje njihovo zapošljavanje i s njima doprinosi razvoju domaće poljoprivredne proizvodnje. Naglasio je kako će Ministarstvo hrvatskih branitelja s predstavnicima Podravke nastaviti aktivno raditi na edukaciji zadruga hrvatskih branitelja o značaju i vrijednosti uključenja u projekt suradnje s Podravkom.

Za uspješnu suradnju u 2018. godini, Podravka je nagradila sljedeće OPG-ove hrvatskih branitelja: OPG Tomislav Rupčić, OPG Tomislav Kolar, OPG Juro Pratljačić, Obrt Williams,OPG Kurtušić Željko, OPG Tomislav Šakota, OPG Tomašević, PG Soldo Borislav, OPG Josip Kulaš, OPG Zlatica Pezić, OPG Fišer, OPG Jurišić Nada, OPG Ivan Tubić, OPG Vlahek, OPG Kotur i OPG Merić Mladen.

Uz poslovnu suradnju sa zadrugama hrvatskih branitelja vezano uz otkup poljoprivrednih proizvoda, Podravka proizvođačima pruža i stručnu pomoć u poljoprivrednoj proizvodnji od početka vegetacijskog razdoblja do berbe, a koja se odnosi na edukaciju, osiguranje repromaterijala te nadzor proizvodnje i kvalitete proizvoda, priopćili su iz Podravke.

Ne propustite: