Ponedjeljak, 17. siječnja 2022.

Usred polja izgorio kombajn John Deere, šteta iznosi nekoliko stotina tisuća kuna

Utvrđeno je kako je do požara na kombajnu došlo uslijed tehničkog kvara na električnim instalacijama koje vode od akumulatorskih baterija do elektropokretača motora

Preporučujemo

Kao što smo već bili izvijestili, na području Hlapičine u Međimurju u polju se u ponedjeljak u poslijepodnevnim satima zapalio kombajn.

Iako su vatrogasci brzo stigli, nisu uspjeli spasiti grdosiju.

O cijelom događaju javnost je izvijestila i međimurska policija.

U području zvanom Štuk, između Koncovčaka i Hlapičine, prilikom branja kukuruza došlo je do požara na kombajnu u vlasništvu 30-godišnjeg slovenskog državljanina.

U požaru je kombajn (John Deere) u potpunosti izgorio. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko stotina tisuća kuna.

Na mjesto događaja izašli su vatrogasci JVP-a Čakovec te DVD-a Selnica i DVD-a Sveti Martin na Muri, koji su ugasili požar.

U utorak u prijepodnevnim satima na mjestu događaja obavljen je očevid uz stručnu pomoć inspektora za zaštitu od požara i eksplozija.

Tom prilikom je utvrđeno kako je do požara na kombajnu došlo uslijed tehničkog kvara na električnim instalacijama koje vode od akumulatorskih baterija do elektropokretača motora.

O događaju izvijestit će se i nadležno državno odvjetništvo.

Foto: Međimurske novine

Najnovije objave