UTAKMICA U TRAJANJU OD ČETIRI DANA Slaven Belupo i Lokomotiva drugih 45 minuta odigrat će u ponedjeljak

Prvotna odluka bila je kako će susret nastaviti danas u 14 sati, no, nakon pregleda terenu u prijepodnevnim satima, sudac Pejin i delegat Damir Čilić odlučili su kako se uvjeti nisu poboljšali.

Foto: Luka Krušec
Foto: Luka Krušec

Iako je dvoboj između Slavena Belupa i Lokomotive trebao biti prvi po redu u rasporedu dvadesetoga kola Hrvatski Telekom Prve lige, ipak će završiti kao posljednji.

Nogometaši su jučer odradili samo prvo poluvrijeme, a onda je glavni sudac utakmice Tihomir Pejin procijenio kako uvjeti više nisu pogodni za igru. Neprestana kiša i natopljen teren primorali su ga na odgodu.

Prvotna odluka bila je kako će susret nastaviti danas u 14 sati, no, nakon pregleda terenu u prijepodnevnim satima, sudac Pejin i delegat Damir Čilić odlučili su kako se uvjeti nisu poboljšali.

Novi termin nastavka utakmice tako je postao ponedjeljak u 14 sati.

Podsjećamo, rezultat nakon prvoga dijela je 0:0, a obje momčadi već su obavile po jednu izmjenu, što znači da im još preostaju po dvije.

Evo što kaže Članak 57. Pravilnika o nogometnim natjecanjima o nastavku odigravanja prekinute utakmice.

“Za nastavak odigravanja prekinute utakmice vrijede slijedeća pravila:

a.) Nastupiti mogu svi igrači koji imaju pravo nastupa prema propozicijama natjecanja neovisno o tome da li su se nalazili u zapisniku prekinute utakmice, uz iznimku igrača zamijenjenih ili isključenih tijekom prekinute utakmice odnosno igrača koji su pod kaznom. Igrači koji su bili u igri u trenutku kada je utakmica prekinuta ne mogu biti uključeni u zapisnik kao zamjenski igrači kada se utakmica nastavlja.

b.) Sve kazne izrečene prije nego je utakmica prekinuta ostaju valjane i na snazi za ostatak utakmice.

c.) Pojedinačne javne opomene dobivene prije nego je utakmica prekinuta ne prenose se u bilo koju drugu utakmicu prije nego je prekinuta utakmica odigrana.

d.) Igrači koji su isključeni tijekom prekinute utakmice ne mogu biti zamijenjeni te broj igrača u startnoj postavi za nastavak utakmice ostaje kakav je bio kada je utakmica prekinuta.

e) Ukoliko je prije nastavka prekinute utakmice jedan od klubova odigrao jednu ili više utakmica, automatske suspenzije igrača ili kazne zabrane igranja ne primjenjuju se na nastavak utakmice. Igrač koji ima automatsku suspenziju ili kaznu zabrane igranja ne izdržava suspenziju ili zabranu igranja u nastavku utakmice.

f.) Momčadi tijekom nastavka odigravanja prekinute utakmice mogu obaviti samo onaj broj zamjena igrača na koji su imale pravo u trenutku kada je utakmica prekinuta.

g.) Utakmica mora biti nastavljena na istom mjestu gdje se odigrala akcija kada je utakmica prekinuta (tj. slobodni udarac, ubacivanje, udarac s vrata, udarac iz kuta, jedanaesterac, itd.). Ako je utakmica zaustavljena tijekom normalnog tijeka igre, igra će se nastaviti spuštanjem lopte na mjestu gdje je utakmica prekinuta.

Sve što se događalo u jučerašnjem prvom poluvremenu, kao i veliku foto galeriju, možete pogledati ovdje.

Ulaz će biti besplatan.

Ne propustite: