UTRKA ZA GRADONAČELNIKA Ilčić predstavio osnovne smjernice svog programa

Navodi kako demografija mora postati primarni cilj, jer bez djece i mladih grad će polako propadati.

Ladislav Ilčić // Foto: Facebook
Ladislav Ilčić // Foto: Facebook

Ladislav Ilčić, predsjednik stranke Hrasta i kandidat za gradonačelnika Varaždina, jučer je na konferenciji za medije predstavio osnove smjernice svog programa. Više puta naglasio je kako se premalo ulaže u ljude, a previše u asfalt, te se osvrnuo o rezultatima iseljavanja mladih iz općina Kneginec, Trnovec i Sračinec. Ilčić u svom programu navodi kako demografija mora postati primarni cilj, jer bez djece i mladih Grad će polako propadati.

– Godine 2011., kad je Habuš došao na mjesto gradonačelnika, u Varaždinu je rođeno 472 djece, a umrlo je 564 osobe. Dakle, imali smo negativni prirast od 92 osobe. Četiri godine kasnije, 2015., rođeno je 363 djece, dakle 109 manje nego 2011., umrlo je 620 osoba, 56 više nego 2011. godine. Dakle, imalo smo negativni prirast od 257 osoba – rekao je Ilčić na konferenciji.

Osim toga, poručio je roditeljima da slobodno izračunaju koliko će plaćati vrtić ako će na izborima glasati za njega, odnosno njegov program. Do sada je prošao Ilčićev prijedlog o isplati dječjih božićnica, a gradonačelnik Habuš za ovu godinu u proračunu nije predvidio takve isplate.

– Zbrojite ukupna mjesečna obiteljska primanja i od njih oduzmite ratu stambenog kredita, ako ga imate. Dobiveni iznos podijelite s brojem članova obitelji.  Ako je taj iznos manji od 2.500 kuna, vrtić ćete plaćati 150 kuna; ako je između 2.501 – 3.500 kuna, vrtić ćete plaćati 300 kuna; ako je između 3.501 – 4.500 kuna, vrtić ćete plaćati 450 kuna; ako je iznad 4.501, vrtić ćete plaćati po najvišoj cijeni od 600 kuna – rekao je i najavio da će cijena za svako sljedeće dijete, dijete samohranog roditelja ili dijete roditelja invalida biti još niža.

Ne propustite: