UTRKA ZA PANTOVČAK Miroslav Škoro objavit će kandidaturu?

Ako se Škoro kandidira, smatraju neki politički analitičari, mogao bi ove izbore učiniti najzanimljivijima dosad, jer bi tako ugrozio izglede za drugi mandat sadašnje predsjednice.

Miroslav Škoro // Foto: Luka Krušec

Miroslav Škoro javnosti je poznat po svojim pjevačkim sposobnostima, a osim što je glazbenik, on je pjesnik, poduzetnik, doktor ekonomskih znanosti i odnedavno predavač na Sveučilištu Sjever, a odsad i kandidat za predsjednika Republike Hrvatske.

O tome je izvijestio Večernji list, te navode kako su iz najbližeg Škorina kruga saznali za kandidaturu koju, prema saznanjima, treba objaviti pred kraj ovog tjedna.

Bivši premijer Zoran Milanović svoju kandidaturu za predsjedničke izbore već je objavio, dok sadašnja predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović to još uvijek nije učinila.

Ako se Škoro kandidira, smatraju neki politički analitičari, mogao bi ove izbore učiniti najzanimljivijima dosad, jer bi tako ugrozio izglede za drugi mandat sadašnje predsjednice.

Prema onome što je Večernji zasad doznao, Škoro će sam financirati kampanju, a na izbore ide kao nezavisni kandidat.

Škoro dosad nije niti potvrdio kandidaturu niti je demantirao, a potkraj svibnja, nakon HRT-ove ankete u kojoj je dobio tada iznenađujućih 9,4 posto potpore, izjavio je: “Ako je hollywoodski glumac mogao dva mandata voditi svjetsku velesilu, ako je u Ukrajini prekjučer za predsjednika mogao prisegnuti bivši komičar, zašto na čelu Hrvatske, u kojoj se političari dosad nisu baš dokazali i iskazali, ne bi bio pjevač!? Narod nešto traži, traži neku alternativu, traži neku opciju, a s obzirom na to da sam ja cijeli život pisao pjesme koje su vrlo povezane s tim narodom i s tom stvarnošću u kojoj živimo, pa ako narod nešto poručuje, onda o tome treba razmisliti ozbiljno.”

Više pročitajte klikom na ovaj link.

Ne propustite: