Utorak, 9. kolovoza 2022.

Užasan požar u centru Zagreba: primijećena je neobična pojava

Oštećeno je oko 1500 kvadrata krovišta. Požar su ugasili vatrogasci, a ozlijeđenih osoba, na sreću, nije bilo

Preporučujemo

U ponedjeljak oko 22 sata na raskrižju Berislavićeve ulice i Trga Nikole Zrinskogu centru Zagreba izbio je požar krovišta dviju zgrada.

Požar krovišta dviju zgrada u Zagrebu
Foto: Vatrogasna postrojba Zagreb

Najizgledniji mogući uzrok požara je pražnjenje elektriciteta iz mreže javne rasvjetekrovišta zgrade. Kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, tijekom gašenja požara vatrogasci su primijetili neobičnu te potencijalno vrlo opasnu pojavu.

Naime, pri gašenju uočili iskrenje na mreži žica javne rasvjete koje se nalaze oko zgrade. Riječ je o žicama koje se protežu s krova na krov zgrada te strujom snabdijevaju ulične lampe koje se nalaze između zgrada i osvjetljavaju ulice. Nakon što je Elektra isključila sporni dio mreže, iskrenje je prestalo.

ZET je zatražio isključivanje struje iz naponske mreže za tramvaj, a isto je zatražila i gradska Elektra da se učini s mrežom javne rasvjete, piše Jutarnji list.

Kada je požar već bio lokaliziran, ponovno je primijećeno iskrenje, no ovoga puta na drugoj strani iste zgrade.

O Požaru se oglasila i zagrebačka policija.

“Iz za sada neutvrđenog razloga izbio je požar krovišta dviju zgrada, kojom prilikom je oštećeno oko 1500 kvadrata krovišta. Požar su ugasili vatrogasci, a ozlijeđenih osoba nije bilo. Zbog požara, tramvajski promet bio je obustavljen od 22.12 do 04.33 sati, dok je Berislavićeva ulica od Gajeve do Trga Nikole Zrinskog zatvorena za cestovni promet sinoć od 22.03 sati”, priopćila je Policijska uprava zagrebačka.

U tijeku je očevid.

- Advertisement -

Najnovije objave