UZMITE NOVAC STRANKAMA Počelo prikupljanje potpisa za novi referendum!

Upravo su političari ti koji su najodgovorniji za stanje u zemlji, a sebi izglasavaju cijela bogatstva za financiranje. Hrvatska ne smije biti zemlja uhljeba i nitko ne smije biti iznad naroda. Političke stranke stvorile su parazitsku mrežu koja služi vlastodršcima kao biračka mašinerija, taj njihov sustav mora pasti ako želimo živjeti u uređenom i razvijenom društvu – navode iz inicijative

Foto: Teo Vukšan
Foto: Teo Vukšan

Građanska inicijativa “Uzmimo novac strankama” od danas, 12. svibnja, do 26. svibnja, pokrenula je prikupljanje potpisa za raspisivanje referenduma o ukidanju financiranja političkih stranaka iz državnog proračuna i proračuna općina i gradova.

– Političari moraju snositi odgovornost za loše odluke. Imamo situaciju gdje se nema novaca za bolesnu djecu, a političkim strankama istovremeno na račun sjeda stotine milijuna kuna. Političari trebaju biti zadnji kad se radi o raspodjeli proračunskih novaca, a stranke bi se trebale financirati isključivo od članarina i donacija. Upravo su političari ti koji su najodgovorniji za stanje u zemlji, a sebi izglasavaju cijela bogatstva za financiranje. Hrvatska ne smije biti zemlja uhljeba i nitko ne smije biti iznad naroda. Političke stranke stvorile su parazitsku mrežu koja služi vlastodršcima kao biračka mašinerija, taj njihov sustav mora pasti ako želimo živjeti u uređenom i razvijenom društvu. Ne smije se više gubiti vrijeme, idemo ostvariti promjene – navode iz inicijative, a prenosi Regionalni.com.

“Bit ćemo raspoređeni diljem zemlje na više od 500 lokacija sa više od 4000 aktivista od kojih je njih preko pola iz redova Živog zida. Živi zid je jedina stranka za sada koja se priključila ovoj inicijativi”, izjavio je Denis Martinić iz organizacijskog odbora te pozvao i ostale stranke da im se pridruže i, kako kaže, donesu istinske promjene u društvu.

Ne propustite: