VARAŽDIN Biskup Josip Mrzljak na Veliki petak posjetio Pučku kuhinju Caritasa

Pučka kuhinja Caritasa Varaždinske biskupije radit će i na Veliku subotu kada će svim korisnicima biti podijeljeni paketi sa šunkom i jajima za uskršnji obrok.

Foto: Varaždinska županija

Varaždinski je biskup Josip Mrzljak tradicionalno na Veliki petak posjetio Pučku kuhinju Caritasa Varaždinske biskupije na Banfici.

Mons. Mrzljak, inače predsjednik Hrvatskog Caritasa, zajedno je s ravnateljem Biskupijskog Caritasa mr. Antom Šolom, gradonačelnikom Ivanom Čehokom, županom Radimirom Čačićem te posebnom županovom savjetnicom Natalijom Martinčević, posjetio volontere i korisnike Caritasove pučke kuhinje i podijelio im tople obroke, a zajedno s njima je i blagovao.

Biskup je, u društvu predstavnika gradske i županijske vlasti, naglasio kako ga raduje činjenica što korisnici Caritasove pučke kuhinje svakoga dana imaju mogućnost doći negdje gdje mogu dobiti topli obrok.

“Dakako, da će ovih dana oko Uskrsa stol biti malo bogatiji kako bi svi korisnici Caritasove pučke kuhinje osjetili blagdanski ugođaj kojeg svi mi želimo. Osim podjele hrane, važan je i susret s ljudima da im se na kršćanski i ljudski način dade do znanja da u njima prepoznajemo istinsku braću i sestre te da s njima podijelimo radost Uskrsa”, poručio je biskup Mrzljak.

Caritasova pučka kuhinja, koja od jeseni 2017. godine djeluje na novoj adresi na Banfici u sklopu Caritasovog centra Varaždinske biskupije, dnevno pripremi tristotinjak toplih obroka za sve kojima je to potrebno. Caritasu Varaždinske biskupije jesenas je uspješno odobren projekt Fonda europske pomoći za najpotrebitije (FEAD) vrijedan 1.890.959,27 kuna.

Naime, projektom “PLUS” (Pružanjem pomoći ublažavamo našim sugrađanima životni status) provode se mjere pripreme i podjele besplatnih obroka za korisnike Caritasove pučke kuhinje, a osim toga, u okviru projekta, vrši se dostava paketa hrane starim i nemoćnim osobama, osobama koje žive u samačkom domaćinstvu ili su udaljeni od same pučke kuhinje. Ovaj iznimno vrijedan projekt traje godinu dana, zaključno s 2. rujna 2019. godine.

Varaždinski župan Radimir Čačić kazao je kako je objekt Caritasovog centra Varaždinske biskupije na Banfici najbolje što Hrvatska, od takve vrste objekata i sa spektrom usluga, ima. Pohvalio je župan i vođenje Caritasovog centra na Banfici, dodavši da je u izgradnji i kupnji zemljišta sudjelovala i Varaždinska županija.

Pučka kuhinja Caritasa Varaždinske biskupije radit će i na Veliku subotu kada će svim korisnicima biti podijeljeni paketi sa šunkom i jajima za uskršnji obrok.

Varaždinski biskup Josip Mrzljak već tradicionalno dva puta godišnje, na Badnjak i Veliki petak, posjećuje pučku kuhinju Biskupijskog Caritasa kako bi se upoznao s aktualnim stanjem i njezinim potrebama i potaknuo dobročinitelje na daljnje darivanje namirnica potrebnih za svakodnevnu pripremu objeda socijalno ugroženim osobama koje u Caritasovoj pučkoj kuhinji blaguju najčešće jedini topli obrok u danu.

Foto: Varaždinska županija
Foto: Varaždinska županija
Foto: Varaždinska županija
Ne propustite: