Varaždinski ‘buseki’ u samo mjesec dana osvojili građane

Na području grada Varaždina 1. listopada zaživio je dugoočekivani javni gradski prijevoz i to po vrlo pristupačnoj cijeni od svega 2,99 kuna po vožnji.

Varaždinski 'buseki' // Foto: Lea Brlek
Varaždinski 'buseki' // Foto: Lea Brlek

Otkako su pušteni u pogon, točnije u vožnju, varaždinski su “buseki” sve češće viđena prijevozna sredstva na prometnicama grada. U vrijeme uoči blagdana Svih svetih, ‘buseki’ punom parom, odnosno motorom, vozili su sve one koji ne posjeduju vlastito prijevozno sredstvo ili pak one koji se odlučuju na ovu poprilično jeftinu opciju vožnje.

Podsjetimo, s 1. listopadom ove godine, na području Varaždina zaživio je dugoočekivani javni gradski prijevoz i to po vrlo pristupačnoj cijeni od svega 2,99 kuna po vožnji. Gradonačelnik Goran Habuš u ime davatelja koncesije, Grada Varaždina, i Krešimir Čumbrek, direktor tvrtke Vincek iz Završja Podbelskog, koja je dobila koncesiju, potpisali su ugovor o koncesiji na rok od pet godina. Javni gradski prijevoz Grad sufinancira s maksimalno 628.000 kuna godišnje.

Unutrašnjost 'buseka' // Foto: Lea Brlek
Unutrašnjost ‘buseka’ // Foto: Lea Brlek

Nepunih mjesec dana otkako su “buseki” počeli voziti cestama grada Varaždina i okolice, pozitivnih reakcija na novi gradski prijevoz ne nedostaje. “Buseki” prevoze sve naraštaje, od starijih i nemoćnih do školaraca i male djece.

Zahvaljujući povoljnoj cijeni i dobroj povezanosti, mještani prigradskih naselja, poput Črnca Biškupečkog, Donjeg Kućana, Gojanca, Gornjeg Kućana, Hrašćice, Jalkovca, Kućana Marofa, Poljane Biškupečke te na kraju Zbelave, brzo i sigurno mogu stići do centra grada, Gradske tržnice, Opće bolnice i slično.

Zahvaljujući varaždinskim “busekima” te ljubaznim vozačima zadovoljnih je Varaždinaca sve više, a ne sumnjamo kako će s hladnijim vremenom i nižim temperaturama “buseki” biti vrlo često prijevozno sredstvo ne samo u gradu Varaždinu, već i u njegovoj okolici.

Ne propustite: