VATROGASCI NA IZMAKU SNAGA Piroman danima pali čemprese na groblju i strništa

Protiv nepoznatog počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu zbog počinjenja kaznenog djela oštećenje tuđe stvari.

Vatrogasci DVD-a Hodošan i u nedjelju su gasili požarište // Foto: Međimurske novine

Vatrogasci DVD-a Hodošan već su na izmaku snaga. Naime, već neko vrijeme bore se sa požarima strnišća, ali i na tamošnjem groblju koji izbijaju svako malo.

Gorjelo je i jučer, srećom bez materijalne štete, no, na intervenciju moraju izaći.

Tko se to s njima igra, još im nije poznato, a ista je stvar i s policijom kojoj je slučaj piromanstva prijavljen, pišu Međimurske novine.

A što kaže policija?

U petak oko 16.30 sati na mjesnom groblju u Hodošanu, u Grobljanskoj ulici, izbio je požar. U požaru je izgorjelo 16 čempresa visine od oko tri metra te je pritom oštećena ograda groblja i pet nadgrobnih spomenika.

Očevidom na mjestu događaja, uz sudjelovanje inspektora zaštite od požara Policijske uprave međimurske, utvrđeno je da je požar prouzrokovan poduzetom ljudskom radnjom.

Istog dana, u 20 sati i 15 minuta Operativno komunikacijski centar Policijske uprave međimurske ponovno je zaprimio dojavu o požaru na groblju u Hodošanu.

Novi požar izbio je nedaleko prethodne lokacije te je u njemu izgorjelo 30 čempresa visine od 2,5 do 3 metra uz oštećenje ograde i 13 nadgrobnih spomenika.

Oba požara ugasili su pripadnici lokalnih dobrovoljnih vatrogasnih društava.

Visina materijalne štete za sada nije poznata.

Očevidom je utvrđeno kako je i ovaj požar prouzrokovan poduzetom ljudskom radnijom.

Protiv nepoznatog počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu zbog počinjenja kaznenog djela oštećenje tuđe stvari.

Ne propustite: