Ponedjeljak, 17. siječnja 2022.

Vatrogascu će se suditi zbog nesreće u kojoj je poginula pješakinja

Okrivljenog 58-godišnjaka DORH tereti da je 19. siječnja, automobilom nesmotreno vozio suviše velikom brzinom koja nije bila prilagođena dometu vidljivosti

Preporučujemo

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu je 6. kolovoza, nakon provedene istrage, podiglo pred Općinskim sudom u Čakovcu optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1962.) zbog počinjenja kaznenih djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu iz čl. 227. st. 6. u vezi st. 2. i st. 1. Kaznenog zakona i nepružanja pomoći iz čl. 123. st. 2. KZ-a, objavio je DORH.

Kao što su pisale Međimurske novine iz JVP Čakove su u siječnju potvrdili da je nesreću skrivio njihov djelatnik koji živi na području Varaždinske županije, ali nisu željeli ništa više komentirati.

Okrivljenog 58-godišnjaka DORH tereti da je 19. siječnja oko 19:25 na cesti između mjesta Orehovica i Šemovec, upravljajući osobnim automobilom nesmotreno vozio suviše velikom brzinom od 85 km/h koja nije bila prilagođena dometu vidljivosti i zbog toga udario u 48-godišnju pješakinju koja je bila na kolniku i potom preminula uslijed zadobivenih ozljeda. Okrivljenog 58-godišnjaka tereti se da je nakon udara vozilom u pješakinju nastavio vožnju bez zaustavljanja i udaljio se s mjesta nesreće.

U optužnici je predloženo da se 58-godišnjaku produlji mjera opreza privremenog oduzimanja dozvole za upravljanje motornim vozilom koju je državno odvjetništvo odredilo nakon prometne nesreće, priopćio je DORH.

- Advertisement -

Najnovije objave