VATROGASNA ZAJEDNICA GRADA KOPRIVNICE Pogledajte kako je bilo na skupštini u Štaglincu

Lani je na njihovom području bilo ukupno 167 intervencija, što je 23 manje nego u 2017. godini.

Foto: Grad Koprivnica

U prostorijama Društvenog doma u Štaglincu u subotu je održana godišnja skupština Vatrogasne zajednice Grada Koprivnice.

Gradska vatrogasna zajednica krovna je udruga koja okuplja 11 dobrovoljnih vatrogasnih društava koja djeluju na gradskom području i Javnu vatrogasnu postrojbu grada Koprivnice.

Ovom skupštinom završio je niz u kojom su koprivnička dobrovoljna vatrogasna društva sumirala rezultate u protekloj godini i najavili aktivnosti za tekuću godinu. Istaknuto je da je cijela 2018. godina bila kvalitetan nastavak višegodišnjeg, izuzetno aktivnog rada svih članica VZG-a Koprivnica što je posebno vidljivo u omasovljenju, pomlađivanju i uključivanju određenog broja žena vatrogasaca i vatrogasne mladeži. Vatrogasne udruge učlanjene u Zajednicu broje 84 profesionalna vatrogasca i 1100 dobrovoljnih vatrogasaca zajedno s djecom i mladeži.

Lani je na njihovom području bilo ukupno 167 intervencija, što je 23 manje nego u 2017. godini. Održano je niz vatrogasno-operativnih vježba u kojima je provjeravana spremnost vatrogasaca u slučaju požara i evakuacija kao i brojna vatrogasna natjecanja. Vatrogasci su nastavili i s usavršavanjem, njih 157 napredovalo je ili steklo novo zvanje, dok je njih 15 završilo tečaj za specijalnost dišne sprave.

Ispred Grada Koprivnice mnogobrojnim gostima obratio se i gradonačelnik Mišel Jakšić.

“Izuzetno sam ponosan na ono što kao Grad i kao gradonačelnik, moje zamjenice i cijeli naš tim imamo mogućnosti raditi za naše vatrogasce i s našim vatrogastvom jer kad se zbroje svi proračuni i sva ulaganja u taj važan sektor to prelazi desetak milijuna kuna i sigurno je da će to u vremenu koje je pred nama ići jednom spiralom i dalje prema gore jer ste to zaslužili. Slušajući sve izvještaje na svim vašim skupštinama moram reći da ste ona žila kucavica svakog mjesnog odbora u kojem djelujete, svakog kvarta u kojem se nalazite, da nam jako puno značite na animiranju mladih ljudi, ne samo da uđu u vatrogastvo nego da budu aktivni u društvenoj zajednici, da doprinose razvoju našega grada i da ostaju u ovome gradu. Uvjeren sam da ćete uvijek kao i do sada odgovoriti svakom izazovu koji je pred vama, ne štedeći sebe, ne štedeći svoje suradnike, ali i čuvajući ljude ovoga grada i ovaj grad. Upravo s tim srcem i s tim jednim solidarnim pristupom prema ovome gradu siguran sam da ćete i dalje vršiti onu svoju temeljnu funkciju”, izjavio je gradonačelnik Jakšić.

Na kraju sjednice predano je i posthumno odlikovanje za međunarodnu suradnju HVZ-a, spomen plaketa VZG-a obitelji pokojnog predsjednika GZ Domžale Staneta Kovača.

Ispred Grada Koprivnice na skupštini su bile prisutne i zamjenice gradonačelnika Ksenija Ostriž i Melita Samoborec i pročelnik Službe ureda gradonačelnika Dario Jembrek, stoji na stranicama Grada Koprivnice.

Foto: Grad Koprivnica

Ne propustite: