VATROGASNO NATJECANJE Više od 300 vatrogasaca odmjerilo je snage u Đurđevcu

Natjecalo se 30-tak ekipa u svim dobnim kategorijama (djeca, mladež i seniori).

Foto: Grad Đurđevac

U organizaciji Vatrogasne zajednice Grada Đurđevca u nedjelju je na prostorima Športsko rekreacijskog cetra Vlado Leščan Duspe u Đurđevcu održano Vatrogasno natjecanje Požarnog područja Đurđevac.

Natjecalo se 30-tak ekipa u svim dobnim kategorijama (djeca, mladež i seniori). Više od 300 đurđevačkih vatrogasaca pokazalo je svoje umijeće i spretnost u vatrogasnim disciplinama. Najbolje i najspretnije ekipe odnijele su pobjedu, a samim time i pravo nastupa na županijskom vatrogasnom natjecanju.

Okupljenima se obratio Goran Matoničkin u ime Vatrogasne zajednice Koprivničko- križevačke županije, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Đurđevac Matija Markeđić,  zamjenik zapovjednika JVP-a Đurđevac Alen Škudar i predsjednik Vatrogasne zajednice grada Đurđevca Željko Turbelija te su svim natjecateljima poželjeli puno sreće i uspjeha u natjecanju.

Natjecatelje je došao podržati i gradonačelnik Đurđevca Hrvoje Janči.

“Sve vas lijepo pozdravljam u svoje osobno ime i u ime saborskog zastupnika i predsjednika Gradskog vijeća Željka Lackovića. Drago mi je što smo se okupili u ovako velikom broju danas, Đurđevac je jučer ugostio udomitelje iz cijele Hrvatske, što nije bio slučajno nego je udomiteljstvo na području grada prisutno preko 70 godina. Iako za nas Podravce kažu da smo škrti mi zapravo volimo sve dijeliti i uvijek se posvećujemo humanom i humanitarnom radu, tako smo najbolji po udomiteljstvu, po davanju krvi i po dobrovoljnom vatrogastvu. Zato mi je posebno drago vidjeti da se ovdje okupio veliki broj mladih koji će nastaviti ovu tradiciju i radit će na dobrobit svoje zajednice, a za to neće puno tražiti. Čestitam danas svima na odličnim rezultata i organizatorima na uspješnoj organizaciji”, rekao je gradonačelnik Hrvoje Jači.

Konačni rezultati:

U kategoriji djevojčica do 12 godina prvo mjesto osvojila je ekipa Virja, drugo Batinske dok je treće mjesto osvojila ekipa Novo Virje. U kategoriji dječaka do 12 godina prvo mjesto osvojili su Šemovci, drugo Virje, a treće Hampovica. U kategoriji muške mladeži najbolje je bilo Virje, drugo je Novo Virje te treći Kalinovac. U kategoriji seniora prvo mjesto osvojilo je Virje, drugo Đurđevac te treće Molve.

Podmladak muški: 1.DVD Šemovci 1, 2. VZO Novo Virje 2, 3. DVD Hampovica

Mladež muška: 1. DVD Virje, 2. VZO Novo Virje, 3. DVD Kalinovac

Podmladak žene: 1. DVD Virje, 2. DVD Batinske, 3. VZO Novo Virje

Članice A: 1. Đurđevac

Članovi A: 1. DVD Virje, 2.DVD Đurđevac, 3. DVD Molve

Članovi B: 1. DVD Miholjanec, 2. DVD Gornja Šuma, 3. DVD Hampovica

Izvor i foto: Grad Đurđevac

Ne propustite: