VAŽAN PROJEKT Pučko otvoreno učilište i Dječji vrtić ‘Tratinčica’ domaćini su projekte aktivnosti važne za međugeneracijsku suradnju

Glavni cilj projekta je povezivanje obrazovanja odraslih i predškolskog obrazovanja (vrtići) radi jačanja multigeneracijske suradnje kroz dijeljenje ideja, praksi i metoda u provedbi lančanog pokusa u vrtićima.

Foto: Grad Koprivnica

Pučko otvoreno učilište Koprivnica i Dječji vrtić “Tratinčica”, od danas, ponedjeljka, do petka, domaćini su LTT (Learning Teaching Training) projektne aktivnosti, koja se održava u Domu mladih u Koprivnici.

Šest ekipa od šest članova – predstavnika partnera iz Poljske, Slovenije, Italije i domaćina, izrađivat će lančani pokus pod mentorstvom predstavnika koordinatora projekta Ljudske univerze Jesenice, Katarine Bertoncelj. Gradonačelnik Grada Koprivnice Mišel Jakšić prilikom obilaska sudionika u projektu, izrazio je zadovoljstvo zbog ovakvog vida međugeneracijske suradnje i solidarnosti.

“Zahvalio bih se prije svega našim ravnateljicama Maji Holek i Idi Šipek što su uspjele organizirati ovaj projekt u Koprivnici i da svi zajedno napravimo jednu lijepu priču što se tiče međugeneracijske solidarnosti na praktičnim zadacima”, rekao je gradonačelnik Mišel Jakšić .

Pučko otvoreno učilište Koprivnica i Dječji vrtić “Tratinčica” partneri su u europskom projektu “Chain experiment in preschool”, koji je odobren u okviru programa Erasmus+ KA2 i provodi se s partnerima iz Slovenije, Poljske i Italije.

Glavni cilj projekta je povezivanje obrazovanja odraslih i predškolskog obrazovanja (vrtići) radi jačanja multigeneracijske suradnje kroz dijeljenje ideja, praksi i metoda u provedbi lančanog pokusa u vrtićima. Sudjelujući u lančanom pokusu, djeca razvijaju ključnu tehnološko-znanstvenu kompetenciju i interes za tehnička zanimanja.

Dosad su u projektu već održane tri LTT aktivnosti, i to u Sloveniji (Trbovlje), Italiji (Avezzano) i Poljskoj (Gdansk). Nakon Koprivnice će se u svibnju ove godine održati posljednja LTT aktivnost u Jesenicama u Sloveniji, a u mjesecu završetka projekta, u rujnu ove godine, Pučko otvoreno učilište Koprivnica i Dječji vrtić “Tratinčica” će biti domaćini posljednjeg projektnog sastanka, stoji na internetskim stranicama Grada Koprivnice.

Ne propustite: