VAŽNA OBLJETNICA Branitelji Domovinskog rata iz Đurđevačke Podravine obilježili 28. godišnjicu ratnih postrojbi

Cilj zajedničkog okupljanja i druženja je prisjećanje na teške, ali ponosne dane hrvatske povijesti i svečano slavljenje važne obljetnice.

Foto: Grad Đurđevac

Branitelji Domovinskog rata s područja Đurđevačke Podravine jučer, u subotu, obilježili su 28. godišnjicu ratnih postrojbi. Obilježavanje ovog dana počelo je polaganjem vijenaca kod Križa na Gradskom groblju u Đurđevcu, nakon čega je održana sveta misa u Crkvi svetog Jurja u spomen na sve poginule branitelje u Domovinskom ratu. Program je nastavljen u Lovačkom domu Jelen u Mičetincu.

Molitvu i misu za poginule i nestale branitelje i sve pokojne predvodio je vojni i policijski kapelan Ozren Bizek.

Foto: Grad Đurđevac

Cilj zajedničkog okupljanja i druženja je prisjećanje na teške, ali ponosne dane hrvatske povijesti i svečano slavljenje važne obljetnice.

U sjećanje na poginule branitelje koji su dali svoje živote za slobodu Republike Hrvatske pročitana su njihova imena i prezimena, nakon čega ja Franjo Barić izveo pjesmu Croatio, iz duše te ljubim.

Foto: Grad Đurđevac

U ime domaćina, pozdravne riječi uputio je gradonačelnik Hrvoje Janči, zahvalivši se svim postrojbama na njihovom doprinosu u borbi za neovisnost Hrvatske.

Okupljenima se obratio i župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren, izaslanik Ministarstva hrvatskih branitelja, savjetnik ministra Marko Ratković i Đuro Bobovčan, koji je govorio u ime branitelja.

Ovo već tradicionalno svečano obilježavanje i ove su godine organizirali Grad Đurđevac, Koprivničko – križevačka županija i općine Ferdinandovac, Virje, Kalinovac, Kloštar Podravski, Molve i Gola, Turistička zajednica grada Đurđevca u suradnji sa Zapovjedništvom 105. brigade 3. bojne Đurđevac, Zapovjedništvom 58. SLAB PZO Đurđevac, 465 STRB PZO, Udrugom branitelja MUP-a, Uredom za obranu Đurđevac, Centrom za obavješćivanje i HVIDRA-om.

Tekst predstavljanja postrojbi i osvrt na njihov ratni put možete pročitati klikom na ovaj link.

Izvor: Grad Đurđevac

Ne propustite: