VAŽNO JE KRETATI SE Obilježen je Nacionalni dan hodanja

U Koprivnici se hodalo "Stazom srca" duljine četiri kilometra pod vodstvom kineziologa Mihaela Buzine, a sudjelovala su 164 hodača.

Izvor fotografija: Grad Koprivnica

Grad Koprivnica u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije provodi projekt “Živjeti zdravo” Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. U sklopu projekta u svim županijama Republike Hrvatske danas, u subotu, provodi se javnozdravstvena akcija “Hodanjem do zdravlja”.

U Koprivnici se hodalo “Stazom srca” duljine četiri kilometra pod vodstvom kineziologa Mihaela Buzine, a sudjelovala su 164 hodača.

Uvodnim riječima u vezi akcije okupljenim hodačima obratila se ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije dr. Draženka Vadla.

U ime Grada Koprivnice okupljenima se obratio gradonačelnik Mišel Jakšić, nakon čega se priključio hodačima sa zamjenicom Melitom Samoborec i pročelnikom Dariom Jembrekom, dok su u ime Koprivničko-križevačke županije sudjelovali zamjenik župana Ratimir Ljubić i predsjednik skupštine Željko Pintar.

Obilježavanjem Nacionalnog dana hodanja potiče se građanstvo da se u slobodno vrijeme na otvorenom ili unutar sigurnog okruženja uključe u organiziranu i stručno vođenu aktivnost hodanja i na taj način učine veliki korak prema unaprjeđenju vlastitog zdravlja na pristupačan i zabavan način, stoji na internetskim stranicama Grada Koprivnice.

Ne propustite: