VAŽNO JE ZNATI Evo o čemu Općina Novigrad Podravski educira svoje mještane

Svjesni toga da je važno educirati mještane o pravilnom odvajanju otpada, organiziraju informativno-edukativne radionice o gospodarenju otpadom, reciklažnom dvorištu i odvojenom sakupljanju otpada.

Ilustracija // Foto: Općina Novigrad Podravski

Nakon što su imali poteškoća s neurednim zelenim otokom na kojemu građani ostavljaju otpad pored kontejnera, ako su isti puni, Općina Novigrad Podravski osmislila je sjajan način da se takvo što ne ponovi. Svjesni toga da je važno educirati mještane o pravilnom odvajanju otpada, organiziraju informativno-edukativne radionice o gospodarenju otpadom, reciklažnom dvorištu i odvojenom sakupljanju otpada.

Dvije radionice organizirat će se za osnovnoškolce, a dvije za odrasle:

Četvrtak, 29. kolovoza
– od 17 do 18.30 sati – za učenike od 1. do 4. razreda osnovne škole i njihove roditelje
– od 18.30 do 20 sati – za odrasle

Petak, 30. kolovoza
– od 17 do 18.30 sati – za učenike od 5. do 8. razreda osnovne škole i njihove roditelje
– od 18.30 do 20 sati – za odrasle

Uvodni dio radionice održat će se u prostorijama škole, a ostali dio na prostoru reciklažnog dvorišta.

“Pozivamo vas da se odazovete, sudjelujete, pitate, predlažete i saznate – barem ono najvažnije vezano uz gospodarenje otpadom i o korištenju reciklažnog dvorišta, jer pravilno odloženi otpad može biti korisna sirovina. Odvajanje otpada omogućuje recikliranje i ponovnu uporabu čime se štede sirovine i energija, smanjuje onečišćenje okoliša i smanjuje količina novoproizvedenog otpada”, poručili su iz Općine Novigrad Podravski.

Ne propustite: