VAŽNO JE ZNATI U Koprivničkim Bregima očekuje nas tribina o razvrstavanju otpada

Cilj organiziranja tribine je podizanje svijesti građana o njihovoj ulozi u cjelovitom sustavu gospodarenja otpadom, učinkovitijeg odvajanja otpada na samom mjestu nastanka kako bi se smanjile količine otpada kojeg je potrebno odložiti.

Foto: Grad Koprivnica

U srijedu 23. listopada će se održati tribina pod nazivom “Otpad pametno odvoji – dobre navike usvoji!” u Društvenom domu u Koprivničkim Bregima (Vlade Dolenca 1).

Predviđeno trajanje tribine je 45 minuta, a namijenjena je zainteresiranim građanima.
Kao govornici će na tribini sudjelovati:

1. Matija Hlebar, gost predavač na nacionalnim i međunarodnim konferencijama koji će govoriti iz perspektive utjecaja na klimatske posljedice te posljedica za same građane,

2. Anja Jakšić i Saša Grubačević, predstavnici poduzeća GKP Komunalac d.o.o. koji će objasniti građanima postojeće zakonske obaveze i sustav odvojenog prikupljanja otpada na samom mjestu nastanka.

Cilj organiziranja tribine je podizanje svijesti građana o njihovoj ulozi u cjelovitom sustavu gospodarenja otpadom, učinkovitijeg odvajanja otpada na samom mjestu nastanka kako bi se smanjile količine otpada kojeg je potrebno odložiti. Uz to je cilj podići svijest građana i stanovnika okolnih mjesta o važnosti održivog gospodarenja otpadom.

Tribina se organizira u sklopu istoimenog projekta „Otpad pametno odvoji – dobre navike usvoji!“ kojeg je sufinancirala Europska unija iz Kohezijskog fonda. Ukupna vrijednost projekta je 1.141.160,22 kuna od kojih je 832.488,20 kuna sufinancirano iz europskog Kohezijskog fonda.

Ne propustite: