Utorak, 16. kolovoza 2022.

Već treći dan traje velika potraga za Markom Kovačićem na Dravi, kanalu i jezeru kod Otoka i Preloga

U traganju za Kovačićem sudjeluju već tri dana policija i HGSS sa čamcima, ronioci, pas tragač, a koristi se i brojna sofitsticirana tehnika poput bespilotne letjelice, drona

Preporučujemo

Treći je dan otkako traje velika potraga s Markom Kovačićem čiji je automobil (prema fotografijama s društvenih mreža riječ je stiliziranom Golfu II) pronađen u subotu kod dravskog mosta koji vodi prema Hrženici i Podravini kraj Otoka, pišu Međimurske novine.

Policijska uprava međimurska u nedjelju ujutro zaprimila je prijavu nestanka iz koje proizlazi da se u subotu, 23. svibnja, s adrese prebivališta u Pribislavcu u nepoznatom smjeru udaljio Marko Kovačić rođen 1990. godine. Srednje je tjelesne građe, visine 173 centimetara, crne kose i smeđih očiju.

Dan ranije, u petak, 22. svibnja, na Facebooku u 21.52 sati Marko je objavio svojevrsno oproštajno pismo. Poznanici i Facebook prijatelji uvjeravali su ga nakon toga da se ne predaje i ne napravi sebi nešto nažao, ali više nikakvih odgovora nije bilo.

U traganju za Kovačićem sudjeluju već tri dana policija i HGSS sa čamcima, ronioci, pas tragač, a koristi se i brojna sofitsticirana tehnika poput bespilotne letjelice, drona.

Pretražen je veliki dio terena kod kanala i starog korita rijeke Drave, kao i okolica, ali za sada nema rezultata. S čamcima se pretražuju dva velika vodena toka, kao i akumulacijsko jezero HE Donja Dubrava koje počinje kod Preloga, kao i druge vodene površine.

Policija također poziva sve građane koji raspolažu s korisnim saznanjima o nestaloj osobi da o tome odmah obavijeste najbližu policijsku postaju ili nazovu na broj 192. Također, informacije se mogu dostaviti i putem e-mail adrese: nestali@nestali.hr.

Nestali Kovačić je inače rodom iz Štrigove, međutim kao mjesto prebivališta ima Pribislavec gdje radi u jednoj privatnoj transportnoj tvrtki. U pismu koje je objavio spominje teške trenutke, obiteljske i ljubavne jade u kojima se našao za vrijeme svog mladog života i zbog kojih je nedavno završio na liječenju u bolnici.

Poručio je da je tek nekoliko njih imalo razumijevanja za njega, kao i za njegove probleme koji su ga očito tištili i teško se nosio s njima već neko vrijeme.

Zahvalio je upravo njima na podršci, jednoj ženskoj osobi i vlasniku tvrtke u kojoj radi, ali to očito nije bilo dovoljno da svima kako je napisao kaže: “Zbogom”.

Što se točno dogodilo nakon što je u petak ili subotu ostavio auto kraj dravskog mosta kod Otoka još nije poznato, ali kako prolaze dani, a njega nema, ne sluti na dobro.

Preostaje stoga nada da se ipak nije dogodilo najgore, da nije ispunio ono što je najavio, da će se Marko možda ipak odnekud pojaviti ili pronaći živ i zdrav.

- Advertisement -

Najnovije objave