‘VEČER S PRIJATELJIMA’ Koprivnička ženska klapa Viva održat će svoj prvi koncert

Ulaz na koncert je besplatan, a svi koji žele podržati i nagraditi rad klape Viva na izlazu će moći ostaviti dobrovoljni prilog. 

Ženska koprivnička klapa Viva

Ženska klapa Viva iz Koprivnice organizira svoj prvi samostalni koncert pod nazivom “Večer s prijateljima”. Koncert će se održati u subotu s početkom u 18 sati, u dvorani Doma mladih.

Uz domaćine klapu Viva, na koncertu će se nastupiti i nekoliko renomiranih kontinentalnih klapa. To su muške klape – klapa Koprivnica iz Koprivnica, klapa Sagena iz Zagreb, klapa Lugarin iz Zagreba, a od ženske klape – klapa Stentoria iz Daruvara, ženski vokalni sastav Stridonne iz Štrigove te ženski vokalni sastav Allegre iz Varaždina.

Klapa Viva

Predviđeno trajanje koncerta je sat i pol, kako bi svi ljubitelji nogometa stigli na utakmicu Hrvatske i Slovačke. Ulaz na koncert je besplatan, a svi koji žele podržati i nagraditi rad klape Viva na izlazu će moći ostaviti dobrovoljni prilog. 

Podsjetimo, ženska klapa Viva osnovana je 2015. godine i otad marljivo radi na svom zvuku. Vivice su dosad sudjelovale na mnogobrojnim seminarima kao što je poznati daruvarski seminar ženskog klapskog pjevanja “Da klapa”, a nastupile su na manifestacijama diljem Podravine i Prigorja, ali i šire.

Time uspješno prkose stereotipu da samo Dalmatinci mogu pjevati klapske pjesme. Svestrane članice koprivničke ženske klape vole zapjevati i obrade modernih skladbi, duhovne pjesme, a posebno ih veseli pjevanje autohtonih podravskih pjesama na klapski način. 

Ne propustite: