‘Velebni uspjesi Podravkine uprave nevjerojatan su medijski spin’

Zanima me koliko novca Podravka izdvaja za takav agresivan PR dok svi znaju da su pozadina i stvarno stanje drukčiji i da su radnici i cijela zajednica zabrinuti, zabrinut je župan Darko Koren.

Podravkina sedmerokatnica // Foto: Teo Vukšan
Podravkina sedmerokatnica // Foto: Teo Vukšan

Prodaja Podravke goruća je tema u medijima i javnosti još od svibnja ove godine kada je Vlada na telefonskoj sjednici s popisa trgovačkih društava od strateškog i posebnog interesa ‘skinula’ osam tvrtki. Uz ACI, Končar-elektroindustriju, Petrokemiju, Croatia Airlines, Luku Rijeka, Croatia banka te Croatia osiguranje na popisu tvrtki za koje se predviđa privatizacija našla se i Podravka.

Darko Sobota, koprivničko-križevački dožupan // Foto: Teo Vukšan
Darko Sobota, koprivničko-križevački dožupan // Foto: Teo Vukšan

Koprivnički je HDZ odmah izdao priopćenje u kojem su napomenuli da se protive prodaji Podravke jer bi to bilo loše za Koprivnicu i Hrvatsku. Zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Darko Sobota u srijedu je na kavi s novinarima još jednom ponovio stav Županijskog odbora HDZ-a.

– Podravku definitivno ne treba prodavati. To je vitalna tvrtke za gospodarstvo naše regije, ali i vitalna tvrtka na državnoj razini i zato smatramo da ona treba ostati u obimu i obliku u kakvom jest. Pojedinci u Podravki sada zagovaraju prodaju i govore da je prodaja u interesu zajednice, a donedavno su imali potpuno drugačije stavove – rekao je Sobota.

Koren će od ministra Marića tražiti da redefinira status Podravke

Župan Darko Koren također je iznio negodovanje oko plana privatizacije Podravke. Tražio je i sastanak s resornim ministrom Zdravkom Marićem kako bi s njim porazgovarao o stvarnom stanju u Podravki.

Darko Koren, koprivničko-križevački župan // Foto: Teo Vukšan
Darko Koren, koprivničko-križevački župan // Foto: Teo Vukšan

– Lokalna zajednica i zaposlenici Podravke jako su zabrinuti, a stav zajednice jako je važan u ovoj situaciji. Smatram da privatizacija nije rješenje, već da je kompaniju nužno voditi na drugi način – rekao je Koren i dodao da će od ministra Marića tražiti da se status Podravke redefinira.

Župan je izrazio i zabrinutost zbog, kako kaže, iskrivljenog prikaza stanja u Podravki u medijima. Prikazuju se, kaže, veliki uspjesi dok je stvarno stanje različito od toga.

– Velebni uspjesi postojeće Podravkine uprave nevjerojatan su medijski spin. To je već pomalo degutantno za čitati. Zanima me koliko novca Podravka izdvaja za takav agresivan PR dok svi znaju da su pozadina i stvarno stanje drukčiji i da su radnici i cijela zajednica zabrinuti – naglasio je Koren te još jednom istaknuo kako privatizacija Podravke nije rješenje.

Ne propustite: