VELIČANSTVEN POTHVAT Međimurec Vlado Mavrin biciklom vozio do Kalinjingrada kako bi bodrio Vatrene

Ruska avantura koštat će dečke oko 3000 kuna po osobi, a ulaznice za utakmicu Hrvatska – Nigerija osigurala im je navijačka udruga Uvijek vjerni.

Foto: Međimurske novine (Vlado Mavrin i Renato Kozole Facebook)

Među najodanijim i svakako najosebujnijim navijačima Hrvatske nogometne reprezentacije peteročlano je društvo iz Zagreba, Splita, Zaprešića i Čakovca, momci koji su na put iz Hrvatske prema Kalinjingradu potegnuli – biciklima.

Večernji.hr ih je ulovio nadomak Kalinjingrada, u završnoj etapi njihove avanture života. Oni su Renato Kozole (49), Robert Gracin (49), Predrag Markotić (61), Frane Luković (46) i Vlado Mavrin (iz Čakovca).

– Krenuli smo na put 2. lipnja iz Zagreba, s Trga bana Jelačića, i na putu do Kalinjingrada prevalili smo na biciklima gotovo 1400 kilometara – govori nam Renato Kozole, od kojega i potekla ova neobična inicijativa.

Ideja se, kaže, rodila u sekundi, i prije ždrijeba skupina Svjetskog prvenstva. Nadali su se da će Hrvatska igrati u Zagrebu najbližemu Kalinjingradu i želja im je bila ispunjena. Sva petorica su biciklisti-rekreativci, sa stažem na kotačima između šest mjeseci i tri godine. Među njima su trgovac, umirovljenik, pirotehničar…

– Najduža etapa bila je ona prva, duga 140 kilometara, od Zagreba do mađarskog Lentija, potom smo prošli kroz Austriju, Slovačku, Češku, a najdulje, sedam-osam dana, bicikiklirali smo kroz Poljsku – kaže Renato.

Najviše novca na svom putovanju potrošili su na smještaj.

Ruska avantura koštat će dečke oko 3000 kuna po osobi, a ulaznice za utakmicu Hrvatska – Nigerija osigurala im je navijačka udruga Uvijek vjerni. Bicikli kojima su putovali nisu ferarriji, tek obična gradska prometala, vrijedna između 3500 i 5000 kuna.

Jeste li umorni od tolikog puta, boli li vas što, koliko ste kilograma izgubili?

– Prva dva tri dana osjećali smo više nelagodu nego bol u stražnjici, i na to se čovjek navikne. Jedino sada možemo samo hodati po ravnom, dok je uzbrdo nemoguće, preteško. Nismo se putem vagali, vidjet ćemo kad se vratimo kući po konfekcijskom broju jesmo li štogod mase izgubili. Inače, jeli smo putem često i puno – smije se Renato, koji će se s prijateljima nakon utakmice u Kalinjingradu kombijima vratiti kući.

Na kraju, poruka za naše reprezentativce uoči premijere na Svjetskom prvenstvu?

– Samo neka budu uporni kao mi i sve će dobro završiti – zaključila je ova vrlo simpatična družina iz Hrvatske, jedna od najvećih navijačkih atrakcija svjetske smotre u Rusiji.

Izvor: Međimurske novine

Ne propustite: