VELIK INTERES Izložba ‘Recepti za besmrtnost’ Salvadora Dalíja ostaje otvorena duže nego što je planirano

U Muzej grada Đurđevca pristigli su brojni ljubitelji umjetnosti kako bi pogledali izložbu.

Ilustracija // Foto: Grad Đurđevac

Nakon šest mjeseci, brojnih organiziranih grupa posjetitelja, velikog broja radijskih i televizijskih izvještavanja te novinskih članaka o izložbi Salvadora Dalíja Recepti za besmrtnost, interes za izložbom ne jenjava.

U Muzej grada Đurđevca pristigli su brojni ljubitelji umjetnosti kako bi pogledali izložbu.

Izložba je otvorena 26. travnja, a planirani završetak bio je četvrtak, 31. listopada. Kako bi posjetitelji koji još nisu stigli razgledati ovu izložbu, a koji planiraju produžiti vikend povodom dana Svih Svetih mogli uživati u djelima ovog umjetnika, izložba ipak ostaje otvorena do nedjelje, 3. studenoga.

Podsjetimo, Salvador Dalí (1904.-1989.), španjolski slikar, jedan je od vodećih i najznačajnijih predstavnika nadrealizma, čiji opus obuhvaća razdoblje gotovo cijelog 20. stoljeća. U Muzeju Grada Đurđevca predstavlja se izložba pod nazivom “Recepti za besmrtnost” koja obuhvaća 123 djela – grafički radovi, litografije u boji, drvorezi u boji, radovi u tušu, suhoj igli i olovci, akvarelu, akvatinti, gvašu, plakati i tapiserije.

Ovom umjetniku omiljena tema razgovora bila je kako postati genijem.

Umjetnik nezasitne radoznalosti u čijim djelima je od početaka prisutan osjećaj katalonskog podrijetla. U svoja djela uklapao je krajolike dajući im čudesne oblike. Svoje halucinacije i vizije utkao je u brojne kompozicije ocrtavajući se kao jedinstven i osebujan umjetnik moderne umjetnosti.

Cijene ulaznica: 35 kuna za odrasle (30 kuna grupa), 25 kuna za učenike, studente, umirovljenike, branitelje, osobe s invaliditetom (20 kuna grupa), 80 kuna obiteljska ulaznica.

Ne propustite: