Subota, 28. svibnja 2022.

Velik požar izbio na gospodarskom objektu, vatrogasci morali spašavati životinje

Tijek intervencije otežavala je smrznuta cesta, brdovit teren i stabla koja su posađena tik uz prometnicu

Preporučujemo

U ponedjeljak su članovi DVD-a Pregrada zaprimili dojavu o požaru gospodarskog objekta u Bregima Kostelskim, naselju u Krapinsko-zagorskoj županiji te su u 13.36 sati izašli na teren navalnim vozilom i autocisternom s ukupno osam vatrogasaca.

Dolaskom na mjesto intervencije zatekli su požar gospodarskog objekta u razbuktaloj fazi. Isključili su dovod električne energije te počeli s gašenjem objekta i spašavanjem životinja.

Nakon lokalizacije požara pridružila im se i Zagorska javna vatrogasna postrojba s tri vatrogasca te kombi DVD-a Pregrada s još pet vatrogasaca.

Požar gospodarskog objekta
Požar gospodarskog objekta // Foto: DVD Pregrada

Kako je izvijestila Policijska uprava krapinsko-zagorska, radi se o gospodarskom objektu 66-godišnjaka, a do požara je došlo uslijed neispravnih električnih instalacija na traktoru, što je utvrđeno obavljenim očevidom u suradnji sa inspektorom za zaštitu od požara te se požar sa traktora proširio na gospodarski objekt.

“Formirali smo se u tri skupine te smo izvršili postepeno dogašivanje i raskapanje zgarišta, a nakon završetka intervencije pospremili smo opremu. Na intervenciji je utrošeno cca 20.000 litara vode”, istaknuli su iz DVD-a Pregrada.

Vatrogasci su se u spremište vratili u 18 sati, a sam tijek intervencije otežavala je smrznuta cesta, brdovit teren i stabla koja su posađena tik uz prometnicu.

U požaru je u potpunosti izgorjela drvena građa, krovna konstrukcija gospodarskog objekta, traktor i kosilica, a ozlijeđenih osoba, na sreću, nema, stoji u policijskom priopćenju.

Iz DVD-a Pregrada apeliraju na sve sugrađane da očiste prilazne puteve svojem dvorištima jer su vatrogasna vozila velikih dimenzija.

- Advertisement -

Najnovije objave