VELIKA AKCIJA POLICIJE Uhićeno devetero dilera ilegalnog duhana, šteta je veća od milijun kuna

Završili su iza rešetaka...

Ilustracija // Foto: zagrebacka.policija.hr
Ilustracija // Foto: zagrebacka.policija.hr

Varaždinski policajci u suradnji s drugim policijskim upravama i službenicima Carinske uprave dovršili su kriminalističko istraživanje nad osam muških osoba starosti 44, 48, 64, 20, 37, 41, 21, 43 godine i jednom 32-godišnjom ženom s područja Varaždinske i Bjelovarsko bilogorske županije.

Kako je utvrđeno, te su se osobe se međusobno povezale i organizirale i od prosinca 2017. do 15. svibnja, zajedničkim djelovanjem i podijeljenim ulogama nabavljale i skladištile veće količine rezanog duhana bez nadzornih markica Ministarstva financija.

Taj su duhan dalje preprodavali na području Varaždinske i Koprivničko-križevačke županije te grada Zagreba.

Temeljem naloga Županijskog suda u Zagrebu provedene su pretrage stanova, kuća i drugih prostorija na području Varaždinske, Bjelovarsko bilogorske i Zagrebačke županije, a kojima se koriste osumnjičeni. Prilikom pretraga pronađeno su tri stroja za rezanje duhana, oko 350 kilograma sitno rezanog duhana, oko 1850 kilograma duhana u listu, nekoliko desetaka tisuća kuna, jedna automatska puška s pripadajućim streljivom i mobilni uređaji.

Osumnjičeni su tim kaznenim djelima pričinili materijalnu štetu državnom proračunu u iznosu koji se procjenjuje na više od milijun kuna.

Po završenom kriminalističkom istraživanju svi osumnjičeni su uz kaznenu prijavu za kaznena djela nedozvoljena trgovina, zločinačko udruženje i počinjenje kaznenog djela u sastavu zločinačkog udruženja, nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih stvari predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zagrebačke.