VELIKA MANIFESTACIJA Na jezeru Šoderica i Jegeniš održat će se državno natjecanje u ribolovu

Cilj ovog natjecanja je još veća popularizacija i promocija ribolovnog sporta s posebnim naglaskom na uključivanje što više ženskih ekipa za koje će biti neograničene prijave na samo natjecanje.

Foto: kckzz.hr

Na sastanku u Županijskoj upravi potvrđeno je kako će županijski Športsko ribolovni savez u srpnju 2019. godine biti domaćin državnog natjecanja Kupa HŠRS-a za seniore/seniorke  i juniore/juniorke u disciplini lov ribe udicom na plovak na jezeru Šoderica i Jegeniš uz pokroviteljstvo Koprivničko-križevačke županije.

“Zamjenik župana Ratimir Ljubić iskazao je zadovoljstvo kako će upravo u našoj Županiji u srcu sezone na Šoderici biti organizirana ovakva velika manifestacija koja će okupiti oko  60 ekipa, odnosno tristotinjak sudionika samog natjecanja. Privilegija je ovo našoj Županiji kao turističkom potencijalu za ribolovni turizam, ali i priznanje Športskom ribolovnom savezu na čelu s Ivanom Petakom koji će biti glavni organizator ovog nacionalnog događaja”, priopćili su iz županijske uprave.

Ilustracija // Foto: Pixabay.com

Današnjem sastanku prisustvovao je i predsjednik Hrvatskog športskog ribolovnog saveza Vladimir Sever sa suradnicima koji je istaknuo tradiciju ribolovstva na ovom području i ljepotu rijeke Drave,  kao i dosadašnje iskustvo kvalitetnih natjecanja samog županijskog Saveza.

Predsjednik Petak zahvalio je na ukazanom povjerenju Hrvatskom športsko ribolovnom savezu te ukratko informirao o pripremama samih natjecateljskim staza na jezeru Jegeniš i Šoderica.

Valja istaknuti kako će se natjecanje uklopiti u program Ljeta na Šoderici, zahvaljujući županijskoj Turističkoj zajednici koja će svojim doprinosom pomoći u organizaciji samog natjecanja, kao i općine Drnje  i Legrad.

Tehničku podršku u samoj organizaciji dat će i županijska Zajednica sportova, koja će biti nositelj suorganizacije ispred Županije, što je danas potvrdio i njen predsjednik Stanislav Lovković.

Cilj ovog natjecanja je još veća popularizacija i promocija ribolovnog sporta s posebnim naglaskom na uključivanje što više ženskih ekipa za koje će biti neograničene prijave na samo natjecanje.

Ne propustite: