VELIKA NOVOST U Zagorju se otvara prva štruklionica

Rijetki su restorani u Zagorju koji u svojoj raznolikoj ponudi nemaju štrukle, no onih koji bi bili posebno posvećeni ovoj deliciji, u Zagorju dosad nije bilo.

Fotografija preuzeta s portala Zagorje International

Zagorski štrukli zasigurno su jedno od najpoznatijih jela Hrvatskog zagorja i neizostavni dio njegove gastronomske ponude.

Rijetki su restorani u Zagorju koji u svojoj raznolikoj ponudi nemaju štrukle, no onih koji bi bili posebno posvećeni ovoj deliciji, u Zagorju dosad nije bilo.

No to će se promijeniti, s ozbirom na to da Villa “Zelenjak – Ventek”, mali obiteljski restoran i pansion iz Kumrovca, radi na otvaranju prve – štruklionice.

“Tradicija spravljanja štrukli u našoj kući traje već više od osamdeset godina te smo je sada odlučili podići na jednu višu razinu. Još od davne 1938. godine, kada su prabaka Josipa i pradjed Ivan otvorili malu gostionicu, baka Pepa bi nerijetko stalnim gostima znala pripremiti štrukle, uz riječi: ‘Ak spečem koji štruklec, lepo bu se gostima vidlo i više buju spili’ “, rekla je Dora Greblički – Kos iz Restorana Villa “Zelenjak – Ventek”.

Naime, u sklopu programa “Konkurentnost turističkog gospodarstva”, Ministarstvo turizma sufinancira 19 projekata s područja Krapinsko – zagorske županije, a među njima je i projekt “Štruklionica”, pa je obrtu iz Kumrovca, vlasnika Branka Grebličkog, odobreno 80 tisuća kuna za realizaciju projekta.

“Štruklionicu bi uredili unutar postojećeg objekta. Prostor koji će biti uređen u maniri stare zagorske kuhinje, bio bi povezan s restoranskom kuhinjom i od restorana odvojen staklenom stijenom, dakle, vidljiv gostima. Bio bi to tzv. show cooking, prošireni dio kuhinje koji bi stalno bio vidljiv gostima, te bi oni u svakom trenutku mogli gledati proces izrade tradicionalnih zagorskih štrukli, ali i ostalih domaćih proizvoda od tijesta”, pojasnila je Dora.

Neće biti nužno da se u štruklima može uživati samo u restoranu.

“Osim što se štrukli mogu naručiti i kušati u našem restoranu, od sada ih planiramo prodavati i “za ponijeti”, također i mlince i rezance, gibanice i štrukle “za van”. Uz štruklionicu, otvorit ćemo i delikates shop s prepoznatljivim lokalnim proizvodima i našim štruklima, a plan nam je ponuditi štrukle na barem 50 načina”, otkrila je Dora.

Više o tome možete pročitati na portalu Zagorje International.

Izvor fotografija: Zagorje International

  

Ne propustite: