VELIKA OBLJETNICA DVD Glogovnica proslavilo 80 godina postojanja

U sklopu proslave održana je i sveta misa u župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Glogovnici.

Foto: Grad Križevci

Dobrovoljno vatrogasno društvo Glogovnica u subotu je obilježilo 80. godišnjicu postojanja, a svečanoj sjednici društva je prisustvovao i zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić koji je slavljenicima čestitao rođendan. Napomenuo je kako su vatrogasci okosnica društvenog života u malim sredinama.

“Vatrogastvo je poziv koji se nosi u srcu, a posebno veseli što vaše mjesto ima i pomladak te će tako i društvo imati budućnost. Kao načelnik županijskog Stožera civilne zaštite dobro znam koliko se civilna zaštita oslanja na vatrogasce i na GSS, te na ostale službe koje su profesionalne. Bez vas civilna zaštita ne može funkcionirati, jer su vatrogasci najobučeniji, najopremljeniji i najpripremljeniji pa nema vježbe niti događaja da vatrogasci ne sudjeluju”, kazao je zamjenik Ljubić.

Vatrogascima su čestitali i predstavnici vatrogasnih društava s područja županije, saborski zastupnik Branko Hrg i pročelnik za društvene djelatnosti Grada Križevaca Sandro Novosel koji su istaknuli važnost volontiranja u zajednici, pohvalili rad društva i poželjeli mnogo uspjeha u daljnjem radu.

U sklopu proslave održana je i sveta misa u župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Glogovnici, a dodijeljena su odlikovanja i priznanja partnerima i prijateljima DVD-a Glogovnica, stoji na internetskim stranicama Koprivničko-križevačke županije.

Ne propustite: