Subota, 21. svibnja 2022.

VELIKA POLICIJSKA AKCIJA Razbijen lanac prostitucije, ‘pali’ svodnici i pet ‘dama noći’

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, osumnjičene osobe predane su pritvorskom nadzorniku, dok je kaznena prijava podnijeta Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu

Preporučujemo

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke su u suradnji s policijskim službenicima Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta Ravnateljstva policije i u koordinaciji s Općinskim državnim odvjetništvom u Zagrebu dovršili kriminalističko istraživanje nad 51-godišnjakom i 30-godišnjakinjom zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela prostitucije na štetu ženskih osoba u dobi od 32, 31, 41, 29 i 42 godine.

Sumnja se da je 51-godišnjak, putem svojih korisničkih brojeva telefona i mobilnih telefonskih uređaja, od kraja srpnja 2021. godine do kraja rujna 2021. godine mamio, vrbovao i poticao više ženskih osoba s teritorija Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine da se radi zarade na području grada Zagreba bave pružanjem spolnih usluga uz novčanu naknadu.

U tu je svrhu pribavio više mobilnih telefonskih uređaja i korisničkih telefonskih kartica raznih operatera te putem oglasnika objavljivao oglase kojima se oglašava pružanje takvih usluga.

Zatim je na više adresa u Zagrebu unajmljivao stanove i apartmane u kojima su oštećene ženske osobe zainteresiranim muškim osobama pružale razne vrste spolnih usluga, dok se 30-godišnjakinja javljala na radne brojeve telefona te sa zainteresiranim muškim osobama dogovarala vrijeme, mjesto, uvjete i cijenu pružanja spolnih usluga koje su pružale oštećene.

Tijekom kriminalističkog istraživanja obavljene su pretrage stanova, osobnog automobila i kuće tijekom kojih je pronađeno više mobilnih uređaja i kartica koji su korišteni za dogovor i počinjenje kaznenih djela te druga informatička oprema i novac.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, osumnjičene osobe predane su pritvorskom nadzorniku, dok je kaznena prijava podnijeta Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

- Advertisement -

Najnovije objave