VELIKA POLICIJSKA RACIJA Brojni radnici s ovih prostora istražuju se zbog ilegalnog boravka u Njemačkoj

Meta racije je bio rad na crno na gradilištima, a uhićene su četiri osobe, piše CroExpress.eu. Uhićeni pripadaju 'obiteljskom klanu' iz, kako njemački mediji navode, zemalja 'bivše Jugoslavije', a stari su između 29 i 53 godine. Osumnjičeni su za izbjegavanje poreza i prijevaru tešku milijune eura.

Ilustracija // Foto: Pixabay.com

Oko 1000 policajaca i carinika, uključujući specijalne policijske postrojbe SEK, sudjelovalo je u velikoj raciji kodnog imena ‘Midas’ koja se u četvrtak odvijala diljem Njemačke. Meta racije je bio rad na crno na gradilištima, a uhićene su četiri osobe, piše CroExpress.eu.

Uhićeni pripadaju ‘obiteljskom klanu’ iz, kako njemački mediji navode, zemalja ‘bivše Jugoslavije’, a stari su između 29 i 53 godine. Osumnjičeni su za izbjegavanje poreza i prijevaru tešku milijune eura.

Policija je u Hamburgu, Bremenu i Bavarskoj prekontrolirala više od 50 stanova. U jednom je stanu pas nanjušio 120.000 eura, a ukupno je pronađeno 160.000 eura i dva oružja. Uhićenici se sumnjiče da su izgradili mrežu građevinskih i tvrtki paravana putem kojih su, osim utaje poreza i izbjegavanja plaćanja obveznih socijalnih davanja, vršili i velike krijumčarske poslove, dodaje CroExpress.eu.

Navodno se više od 120 radnika istražuje se zbog neovlaštenog boravka u Njemačkoj.

Ne propustite: