VELIKI BUKOVEC Najbolji učenik škole dobit će laptop, a novčane nagrade svi učenici i mentori koji sudjeluju na natjecanjima

S obzirom na to da se približava kraj školske godine, Općina će odati priznanje najboljem učeniku ili učenici, a nagrada je prijenosno računalo, a prijedlog za najboljeg učenika, odnosno učenicu, dat će škola.

Izvor fotografije: Općina Veliki Bukovec

Na sjednici Općinskog vijeća Velikog Bukovca održanoj u utorak, donesena je važna odluka za osnovnoškolce, a tiče se nagrađivanja sudjelovanja učenika na natjecanjima.

Naime, Općina Veliki Bukovec nagradit će najboljeg učenika Osnovne škole Veliki Bukovec, ali i sve one učenike koji su svojim znanjem sudjelovali na županijskim i državnim natjecanjima.

S obzirom na to da se približava kraj školske godine, Općina će odati priznanje najboljem učeniku ili učenici, a nagrada je prijenosno računalo, a prijedlog za najboljeg učenika, odnosno učenicu, dat će škola.

Vijeće je također donijelo odluku i da se novčanim iznosom nagrade osnovnoškolci s područja Općine koji su sudjelovali na županijskim i državnim natjecanjima bez obzira na uspjeh koji su postigli, a uz učenike će se nagradit i njihovi mentori.

Uz odluke o nagrađivanju istaknutih učenika jedna od glavnih točaka dnevnog reda bila je i rasprava o financijama odnosno izvršenju proračuna za prošlu godinu koje je također dobilo potporu svih vijećnika.

Naime, ukupni prihodi proračuna u prošloj godini iznosili su 3,96 milijuna kuna dok su rashodi bili na razini 3,92 milijuna.

Načelnik Općine Veliki Bukovec Franjo Vrbanić // Izvor fotografije: Općina Veliki Bukovec

“Općina Veliki Bukovec jako je dobro poslovala u prošloj godini i jako je dobro planirala svoje financije. To dokazuje ostvarenje plana proračuna, i na prihodovnoj i rashodovnoj strani, od gotovo 99 posto. Budući da je općina u 2017., a i prošle godine, ostvarila višak prihoda, ukupan višak od 491 tisuće kuna koristit će se za podmirenje tekućih izdataka Općine Veliki Bukovec u ovoj godini”, pojasnio je načelnik Velikog Bukovca, HSS-ov Franjo Vrbanić i još jednom naglasio da je proračun realno planiran.

Dodajmo i da su vijećnici jednoglasno prihvatili odluku o donošenju Procjene rizika od velikih nesreća za Općinu Veliku Bukovec.

Radi se o dokumentu koji precizno predviđa postupanja i način djelovanja u slučaju velikih nesreća.

Ne propustite: