VELIKI BUKOVEC Općina financira vrijedne projekte izgradnje rotora i mosta

Na natječaj Ministarstva unutarnjih poslova za prometne 'crne točke' Općina Veliki Bukovec prijavljivala se nekoliko puta, i svaki put ostala odbijena, prema riječima načelnika Općine Franje Vrbanića, ove godine su odlučili kako će ga isfinancirati iz vlastitog proračuna.

Načelnik Općine Veliki Bukovec Franjo Vrbanić // Foto: Općina Veliki Bukovec

Općina Veliki Bukovec će zbog povećanog prometa i sigurnosnih razloga ove godine započeti s dva projekta izgradnje rotora na području općine. Radi se o rotorima na križanju Dravske i Kolarove ulice i u mjestu Dubovica, piše eVaraždin.

Na natječaj Ministarstva unutarnjih poslova za prometne “crne točke” Općina Veliki Bukovec prijavljivala se nekoliko puta i svaki put ostala odbijena.

Prema riječima načelnika Općine Franje Vrbanića ove godine su odlučili kako će rotor isfinancirati iz vlastitog proračuna.

“Promet na križanju Dravske i Kolarove ulice nam se strašno povećao zbog poslovne zone s druge strane općine gdje jednostavno moraju prolaziti kamioni i ostala vozila. Tako da moramo riješiti sigurnost djece koja onuda prolaze zbog škole ili pak autobusne stanice”, izjavio je Vrbanić.

Dodao je kako će to biti investicija vrijedna oko 650.000 kuna.

Također, planirana je i izgradnja rotora u mjestu Dubovica što je županijski projekt, ali uz projektantsku i financijsku pomoć Općine Veliki Bukovec.

Načelnik je najavio i veliki infrastrukturni projekt vrijedan 700.000 kuna koji bi trebao započeti ove godine, a završetak je planiran za iduću godinu. Riječ je o izgradnji mosta preko rijeke Plitvice u mjestu Dubovica.

“Trenutni most nije siguran niti adekvatan za poljoprivredne strojeve koje mještani danas koriste, a nemaju drugog načina prelaska do svojih poljoprivrednih površina”, zaključio je Vrbanić.

Ne propustite: