VELIKO POJAČANJE Varaždin doveo veznjaka bogate karijere

Momčad Varaždina danas je otputovala na osmodnevne pripreme na Kupres, gdje je u planu i odigravanje dva prijateljska susreta.

Dominik Glavina u dresu zaprešićkog Intera // Foto: hns-cff.hr
Dominik Glavina u dresu zaprešićkog Intera // Foto: hns-cff.hr

S varaždinskim nogometnim prvoligašem ugovor je u srijedu potpisao Dominik Glavina (26), prednji vezni igrač, rođeni Čakovčanin.

U rodnom gradu je i počeo svoju nogometnu karijeru, a u redove nekadašnjeg prvoligaša Varteksa došao je s 14 godina te je igrao za kadete i juniore, a nakon toga i dvije sezone za prvu momčad.

Redove Varaždina napustio je 2012. godine, nakon čega je nosio dres Beitara iz Jeruzalema pa se vratio u Slaven Belupo gdje se zadržao godinu i pol dana.

Nakon toga prešao je u Inter iz Zaprešića, gdje je bio dvije sezone, zatim je karijeru nastavio u Rudaru iz Velenja, nakon čega je nosio dres rumunjskog prvoligaša Universitatea Craiova, dok je posljednja tri mjeseca bio na Cipru, u Enosis Neon Paralimni.

– Sretan sam što se Varaždin vratio u Prvu ligu, jer grad i županija zaslužuju prvoligaša. Isto tako sretan sam što sam se vratio na stadion gdje sam počeo profesionalnu nogometnu karijeru. Kada mi je istekao ugovor na Cipru kontaktirali su me čelnici varaždinskog kluba koji su mi prezentirali projekt povratka prvoligaškog nogometa u Varaždin i iako sam imao i drugih ponuda prihvatio sam ponudu Varaždina, odlučio potpisati ugovor i vratiti se kući. Mislim da je postojeća Prva HNL kvalitetnija nego što je bila kada sam ja igrao. Vjerujem da ćemo proći dobre pripreme, da ćemo se kvalitetno pripremiti i zadržati prvoligaški status – rekao je Glavina, koji je već odradio nekoliko treninga s novim suigračima.

Momčad Varaždina danas je otputovala na osmodnevne pripreme na Kupres, gdje je u planu i odigravanje dva prijateljska susreta.

Ne propustite: