VELIKO PRIZNANJE Čakovečki kuglački klub ‘Željezničar’ među deset najboljih u Hrvatskoj

Iz 1. A lige ispali su prije dvije godine, a sada su se vratili na uspješan put. Kuglački klub "Željezničar" prošle je godine proslavio 40 godina djelovanja, a njegovim članovima ovo je treći put da su se plasirali u najvišu državnu ligu. 

Foto: Međimurska županija

Među deset najboljih kuglačkih klubova u Hrvatskoj uvrstio se i Kuglački klub “Željezničar” Čakovec.

Krajem ožujka članovi Kuglačkog kluba “Željezničar” Čakovec osvojili su naslov prvaka 1.B Hrvatske kuglačke lige Sjever, a upravo im je taj plasman omogućio automatski ulazak u društvo deset najboljih klubova u Hrvatskoj, odnosno u najviši rang natjecanja – 1. A ligu.

Iz 1. A lige ispali su prije dvije godine, a sada su se vratili na uspješan put. Kuglački klub “Željezničar” prošle je godine proslavio 40 godina djelovanja, a njegovim članovima ovo je treći put da su se plasirali u najvišu državnu ligu.

Trener Zvonimir Žinić, predsjednik kluba Anđelko Crnčec, kapetan ekipe Predrag Turk, kuglači Zoran Jagić, Predrag Turk, Ninoslav Mikac, Igor Ružić, Bojan Košak, Franjo Gosarić i Franjo Levačić svoje su dojmove ispričali na prijemu kod župana Međimurske županije Matije Posavca.

Iako su bili spriječeni nazočiti prijemu, dio uspješne momčadi su i Tomislav Tvarog i Bojan Plevnjak.

Prije tri godine obnovljena je i kuglana na stadionu SRC Mladost u kojoj 30-ak članova kluba trenira dvaput tjedno.

“Uz prvu, djeluje i druga momčad u kojoj uglavnom igraju mladi kuglači, tako da se u ligaškim natjecanjima natječemo s dvije ekipe. Druga ekipa je u trećoj Hrvatskoj kuglačkoj ligi sjever zona Varaždin”, izjavio je Anđelko Crnčec, predsjednik kluba i dodao kako osim momčadskih, klub bilježi i pojedinačne uspjehe.

Župan Matija Posavec čestitao je kuglačima zaželio im mnogo uspjeha i ove subote, kada će u osmini finala Ekipnog kupa Republike Hrvatske na domaćem terenu snage odmjeriti s ekipom splitskog Mertojaka, aktualnim viceprvakom Hrvatske, stoji na internetskim stranicama Međimurske županije.

Foto: Međimurska županija

Ne propustite: