VELIKO PRIZNANJE Evo kakvu je licencu dobio ŠRC Vlado Leščan Duspe

"Licenca je garancija kvalitete stadiona i terena, a ona će zasigurno privući brojne profesionalne sportaše i klubove da odrade svoje pripreme baš u Đurđevcu te će se tako potaknuti ozbiljniji razvoj sportskog turizma u gradu", izjavio je gradonačelnik Đurđevca Hrvoje Janči.

Ilustracija // Foto: Grad Đurđevac

Đurđevački stadion i nogometni teren s umjetnom travom, Vlado Leščan Duspe dobio je FIFA licencu.

Izvor fotografije: Grad Đurđevac

Naime, upravo to bio je jedan od ciljeva Grada Đurđevca i Zajednice sportskih udruga prilikom projektiranja i izgradnje Športsko rekreacijskog centra (ŠRC).

Za zgradu stadiona dobivena je uporabna dozvola još prije otprilike dva mjeseca, a tada je bila pozvana i stručna komisija koja je obavila kontrolu stadiona i uzela uzorke s nogometnog terena, što je bilo potrebno za dobivanje FIFA licence.

“Nakon dobivanja licence naš stadion se nalazi na popisu FIFA stadiona na njihovoj web stranici. Licenca je garancija kvalitete stadiona i terena, a ona će zasigurno privući brojne profesionalne sportaše i klubove da odrade svoje pripreme baš u Đurđevcu te će se tako potaknuti ozbiljniji razvoj sportskog turizma u gradu”, izjavio je gradonačelnik Đurđevca Hrvoje Janči.

Đurđevac zaista ima mogućnosti razvijanja sportskog turizma s obzirom na ponudu koju nudi sportašima.

Osim namjene za sportske rekreativce ŠRC-a će biti korišten i kao turistička ponuda za pripreme sportaša, jer u gradu postoji hotel s oko 200 ležajeva i idealnim terenima za sport, a u blizini se nalazi i šuma Borik gdje je i trim staza pogodna za treniranje, stoji na internetskim stranicama Grada Đurđevca.

Ne propustite: