VELIKO PRIZNANJE Fotografi Željko Car i Mato Zeman predstavljaju Hrvatsku po cijelom svijetu

U kolekciji od 10 fotografija koji će predstavljati Hrvatsku bit će Zemanova fotografija Prema suncu i Carova fotografija Jesen na Dravi.

Umjetnički fotografi Željko Car i Mato Zeman svojim će fotografijama predstavljati našu zemlju na prestižnim izložbama Međunarodnog saveza umjetničke fotografije (FIAP) na dva kontinenta – u Aziji i u Africi!

Na natječaju Hrvatskog fotosaveza za sudjelovanje na Međunarodnom bijenalu crno-bijele fotografije u Južnoj Africi na temu Nasljeđe, tradicija i običaji između pristiglih radova od 41 autora izabrana je za izlagane fotografija Željka Cara Kao nekada.

Fotografsku reprezentaciju Hrvatske prema međunarodnim propozicijama čini 10 odabranih fotografija, po jedna od najuspješnijih autora.

Za izlaganje na FIAP-ovom međunarodnom bijenalu fotografija na temu Priroda u  Omanu, državi u jugozapadnoj Aziji,  odabrano je deset najboljih fotografija po mišljenju selektora, a našu će zemlju predstavljati i umjetnički  fotografi Mato Zeman i Željko Car.

U kolekciji od 10 fotografija koji će predstavljati Hrvatsku bit će Zemanova fotografija Prema suncu i Carova fotografija Jesen na Dravi.

Spomenimo da su navedeni fotografi, inače članovi Foto-kino kluba Picok Đurđevac, već dugi niz godina izuzetno uspješni na međunarodnim izložbama, te imaju počasno fotografsko zvanje umjetnik FIAP-a ( Međunarodnog saveza umjetničke fotografije.

Foto: naslovna Ž. Car – Kao nekada, prva slika u galeriji M. Zeman – Prema suncu, druga slika Ž. Car – Jesen na Dravi

Izvor: Grad Đurđevac

Ne propustite: