VELIKO PRIZNANJE Koprivnička Osnovna škola “Braća Radić” ostvarila odličan uspjeh na Smotri dječjega kajkavskog pjesništva

Pokrovitelji smotre su Ministarstvo kulture Republike Hrvatske i Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske.

Izvor fotografija: Grad Koprivnica

U subotu je održana 39. Smotra dječjega kajkavskog pjesništva “Dragutin Domjanić” – Sveti Ivan Zelina 2019.

Na Poziv Pučkog otvorenog učilišta Sv. Ivan Zelina za sudjelovanje na 39. Smotri odazvalo se 75 osnovnih škola s područja Republike Hrvatske, a ukupno je sudjelovalo 400 učeničkih radova.

Ocjenjivačko povjerenstvo činili su dr. sc. Ivo Kalinski, dr. sc. Božica Pažur te dr. med. Štefica Kamenarić-Filipović. Za objavu u zbirci “Oblok, oblaki” povjerenstvo je odabralo 79 radova od kojih su 33 predložena za javnu izvedbu na završnom događanju Smotre održanoj u subotu.

Među literarnim radovima koji su izabrani za javnu izvedbu je i rad “Cukor” koji je napisala učenica 2. c razreda Osnovne škole “Braća Radić” Koprivnica, Zana Čičin-Mašansker. Zanina mentorica i učiteljica je Vesna Mlinarić, a Zana je za sjajnu izvedbu dobila veliki pljesak publike.

U zbirci su otisnuti likovni radovi učenika koprivničke Osnovne škole “Braća Radić” koji su bili izloženi u galeriji Učilišta:

Ena Čičin-Mašansker, 2.c (mentorica: Vesna Mlinarić)
Dorijan Matijaško, 4.b (mentorica: Marija Petras)
Laura Žganec, 4.b (mentorica: Marija Petras)

Pokrovitelji smotre su Ministarstvo kulture Republike Hrvatske i Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske.

Ne propustite: