[VIDEO] DRON LETI TAMO GDJE MI NE MOŽEMO Pogledajte fantastične prizore Marije Bistrice iz zraka

Grupa entuzijasta okupljenih pod imenom Awesome Drone Videos već više od godinu dana snima hrvatske znamenitosti i zanimljivosti iz jedne druge perspektive i oduševljavaju rezultatom baš svaki put. Do sada su snimali dvorac u Trakošćanu ljeti i zimi, dvorac Milengrad, Logarsku dolinu, Celjski grad, Predjamski dvorac u Sloveniji, Veliki Kalnik, dvorac Belec u Selnici, dvorac Šaulovec, otoke Krk i Hvar, Varaždin, rijeku Mrežnicu i njene slapove te posljednje, svetište Majke Božje Bistričke.

Grupa entuzijasta okupljenih pod imenom Awesome Drone Videos već više od godinu dana snima hrvatske znamenitosti i zanimljivosti iz jedne druge perspektive i oduševljavaju rezultatom baš svaki put.

Do sada su snimali dvorac u Trakošćanu ljeti i zimi, dvorac Milengrad, Logarsku dolinu, Celjski grad, Predjamski dvorac u Sloveniji, Veliki Kalnik, dvorac Belec u Selnici, dvorac Šaulovec, otoke Krk i Hvar, Varaždin, rijeku Mrežnicu i njene slapove te posljednje, svetište Majke Božje Bistričke.

Video prikazuje cijelo područje samog svetišta, kao i uži centar Marije Bistrice. Samo snimanje ekipi nije predstavljalo problem, jer kako kažu, sve to rade iz ljubavi.

– Vremenski nam za ovakav video treba 30 minuta, kako bi snimili dovoljno materijala. Montaža oduzme još kojih dva-tri sata, tako da je zapravo najveći vremenski zalogaj upravo samo putovanje do mjesta kojeg želimo snimati – kaže ekipa Awesome Drone Videos-a i dodaju:

– Trenutno završavamo s par lokacija koje nam preostaju na području sjeverne Hrvatske, a onda planiramo snimiti ostatak, prvenstveno našu obalu i najpoznatija turistička mjesta- nadodaju.

Kao primarni cilj ističu želju za prikazivanjem svih prirodnih ljepota koje nas okružuju, ali na drugačiji način, odnosno iz zraka. Sasvim malo i nepoznato mjesto poput Logarske doline, iz ovakve perspektive, naprosto vas natjera da se zaljubite u prirodu i poželite otići tamo te biti dio toga.

Ono što je dobro poznati problem, kako u ovom poslu, tako i u Hrvatskoj općenito, je plaćanje promotivnih videa, točnije neplaćanje. Turističke zajednice, agencije kao i ostale organizacije kojima bi ovakvi materijali dobrodošli, ne znaju iskoristiti upravo ovakvu priliku. Stoga se sve svodi na hvalu.

Srećom, postoje ljudi poput ove ekipe, koji rade svoj posao iz čiste ljubavi i zadovoljstva kojeg im pruža, stvarajući videa u kojima uživaju mnogobrojni te na taj način promoviraju lijepe znamenitosti koje nas okružuju, a kojima se ne pridaje dovoljno pozornosti.

Ne propustite: