[VIDEO] EKSKLUZIVNO Ikona hrvatske glazbe Gibonni zvijezda proslave Dana grada Koprivnice

Na glazbenoj je sceni više od 30 godina. "Tempera", "Lipa moja", "Činim pravu stvar", "Mirakul", "Libar", "Žeđam", "Oprosti", "Posoljeni zrak i razlivena tinta", "Judi, zviri i beštimje", "Onako, od oka", "Udica", "Bella Figura, Bella Pitura" samo su neki od njegovih megapopularnih hitova...

Zlatan Stipišić - Gibonni // Foto: Saša Burić (gibonni.com)

Dan grada Koprivnice tradicionalno se obilježava 4. studenog. Ipak, rođendan se u podravskoj metropoli slavi danima, i prije i poslije 4. studenog, i to brojnim priredbama, predstavljanjima knjiga, izložbama, svečanom sjednicom Gradskog vijeća uz dodjelu priznanja zaslužnim građanima, popustima u trgovinama, besplatnom kavom, koncertima…

Svake godine dosad održao se jedan, ako ne i dva velika koncerta poznatih hrvatskih glazbenika koje Grad daruje građanima. Prošle godine Koprivničance i Podravce zabavljali su Josipa Lisac i Ivan Zak, a tko će ove godine doći na glazbenu pozornicu službeno još nije poznato.

No, prema našim dobro upućenim izvorima, glavna zvijezda proslave ovogodišnjeg rođendana Koprivnice trebao bi biti jedan od najpoznatijih hrvatskih autora, pjesnika i glazbenika – Zlatan Stipišić – Gibonni.

Na glazbenoj je sceni više od 30 godina. “Tempera”, “Lipa moja”, “Činim pravu stvar”, “Mirakul”, “Libar”, “Žeđam”, “Oprosti”, “Posoljeni zrak i razlivena tinta”, “Judi, zviri i beštimje”, “Onako, od oka”, “Udica”, “Bella Figura, Bella Pitura” i brojni drugi njegovi hitovi čine ga jednom od ikona hrvatske glazbe. Za svaki njegov koncert uvijek se traži karta više.

Gibonni je već nastupao u Koprivnici i kao i prije zasigurno će ponovno napraviti pravi spektakl.

Koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić naša saznanja o dolasku Gibonnija na proslavu Dana grada nije ni potvrdio niti demantirao. Otkrio je samo da su s njim u pregovorima i da će sve biti jasnije kroz koji dan.

Ne propustite: